Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Bormio | Sarrazin verrassende winnaar in afdaling, Schwarz komt zwaar ten val

Maurits ten Kate

Geupdate 28/12/2023 om 14:00 GMT+1

De afdaling in Bormio kende veel valpartijen en een uiteindelijke verrassende winaar. De Fransman Cyprien Sarrazin eindigde negen honderdste voor de Oostenrijkse topfavoriet Marco Odermatt. De race werd overschaduwd door de zware val van Marco Schwarz. De Oostenrijker moest per helikopter weggevoerd worden.

Bormio | Sarrazin verrassende winnaar in afdaling, Schwarz komt zwaar ten val

Met startnummer vier behaalde Sarrazin een droomrun op absolute topsnelheid, zijn gemiddelde snelheid bedroeg ruim 112 km/u.
Geen enkele concurrent kon zijn tijd van 1:50,73 minuten breken, ook al kwam Marco Odermatt binnen 0,09 seconden van de Fransman. De derde plaats was voor de Canadees Cameron Alexander.
Marco Schwarz werd per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen na zijn ernstige val. De Oostenrijker gleed uit en raakte met hoge snelheid het veiligheidshek. Nadat hij uit de netten was gehaald, gaf hij al snel aan dat hij niet in zijn eentje naar de finish zou kunnen rijden. Met een won aan zijn gespalkte rechterbeen werd de 28-jarige Oostenrijker per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen voor onderzoek.
picture

Bormio | Schwarz komt zwaar ten val en moet voor onderzoek naar ziekenhuis

WAAR KIJK JE?

Wintersporten kijk je live op Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie