Paris 2024 | Baankampioen Katie Archibald mist Spelen na val over trapje in tuin

Tobias Kappelle

Gepubliceerd 20/06/2024 om 15:45 GMT+2

Tweevoudig olympisch kampioen op de baan Katie Archibald zal niet in actie komen tijdens de Olympische Spelen van Parijs deze zomer. De Britse struikelde dinsdag over een trapje in haar tuin en liep bijzonder veel schade op. Archibald houdt een ontwrichte enkel, gebroken scheenbeen, gebroken kuitbeen en twee gescheurde banden over aan de val.

UCITCL | Wie anders dan Katie Archibald? Vierde zege Afvalkoers op rij

Archibald gold als een van de belangrijkste medaillekandidaten voor Groot-Brittannië in het baanwielrennen. In Rio de Janeiro won Archibald goud op de ploegenachtervolging en in Tokio was er een gouden medaille op de koppelkoers.
De 29-jarige Archibald is ook vijfvoudig wereldkampioen en negentienvoudig Europees kampioen op de baan en bevindt zich in de bloei van haar carrière. De klap komt dan ook hard aan dat Archibald niet mee kan doen in Parijs.
Gisteren werd Archibald direct geopereerd om de botten weer op hun plek te zetten en de banden aan te hechten. Ze hoopt zelf dat ze later vandaag naar huis mag met een stevige gipsvoet. Wel werd Archibald direct verteld dat de Olympische Spelen niet meer mogelijk zijn en ze biedt dan ook haar excuses aan richting de Britse ploeg.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie