Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lenzerheide | Duitsers grijpen de macht - Winst voor ontketende Benedikt Doll

Mathieu Hilgersom

Geupdate 15/12/2023 om 15:35 GMT+1

Na zes wedstrijden in de wereldbeker kent de erelijst ook zes verschillende winnaars. Op de 10 kilometer sprint vrijdag in Lenzerheide pakte Benedikt Doll, mede dankzij een uitstekende slotronde, de winst. De Duitsers hadden toch een goede dag, want ook Philpp Nawrath (derde) en Philipp Horn (vierde) eindigden in de top-4. De Noor Johannes Thingnes Bø moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Lenzerheide | Duitsers grijpen de macht - Winst voor ontketende Benedikt Doll

Waar de vrouwen een lastige dag hadden met een mix van verse en opgevroren sneeuw en flink wat wind, waren de omstandigheden op vrijdag een stuk stabieler. Er was geen nieuwe sneeuw bijgekomen, de zon scheen en bovendien was de wind gaan liggen.

Hoog startnummer

Op de nieuwe locatie in het Zwitserse Lenzerheide kozen veel toppers voor een hoog startnummer. Hierdoor konden de outsiders een goede richttijd neerzetten. Lang had Nawrath, ondanks een fout bij het schieten, de leiding.
Zijn landgenoot Benedikt Doll was de eerste die onder deze tijd kwam. De Duitser bleef niet alleen foutloos, maar was ook ontketend in de slotronde. Hij was maar liefst 36 seconden sneller dan Nawrath.
Van Tarjei Bø, de leider in de wereldbeker, had hij niets te duchten. De Noor had duidelijk niet zijn dag met maar liefst drie missers en eindigde slechts als veertiende. Toch hield hij de leiding in de wereldbeker, mede door de afwezigheid van de zieke nummer twee Sebastian Samuelsson.

Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø had een misser bij zijn eerste schietbeurt, maar ging daarna in de achtervolging op de opgelopen achterstand van de strafronde. Na de tweede schietbeurt had hij nog 4,5 seconden in te lopen op Doll.
Hoe snel de slotronde van de Duitser was, bleek toen Bø er onverwacht zijn tanden op stuk beet. In de plaats van inlopen, verloor hij zelfs wat terrein. Uiteindelijk eindigde hij als tweede met een achterstand van 5,4 seconden.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie