Paris 2024 | BMX-ster Laura Smulders met zilveren EK-plak optimistisch op weg naar Spelen

Kevin Van Nunen

Geupdate 02/06/2024 om 17:22 GMT+2

Ze won – het was toen nog een grote verrassing – brons op de Olympische Spelen in Londen (2012), maar sindsdien is het zelden een surprise als Laura Smulders een medaille wint. De Nijmeegse BMX-ster (30) pakte zaterdag zilver op het EK in Verona. Het is een goede generale voor Paris 2024, waar Smulders andermaal tot de kanshebsters mag worden gerekend.

Paris 2024 | BMX-ster Laura Smulders met zilveren EK-plak optimistisch op weg naar Spelen

Smulders greep de Europese titel eerder in 2014 en in 2017, 2018 en 2019, nu moest ze slechts titelverdedigster Zoé Claessens uit Zwitserland voor laten gaan. Het brons ging naar de Zwitserse Nadine Aeberhard. Judy Baauw had zich ook voor de finale geplaatst, maar speelde daarin een bijrol. Ze werd zevende.

Passeren onbegonnen werk

Smulders kende een goede start van de finale, kwam in de eerste bocht uit achter Claessens. De Zwitserse passeren was echter onbegonnen werd. Claessens pakte haar derde opeenvolgende Europese titel.
Smulders werd vorige maand op het WK in het Amerikaanse Rock Hill vijfde. Het was geen enkele reden om haar niet voor de Olympische Spelen te selecteren. Hoewel de jeugd eraan komt, is er niemand zo constant als Smulders. Ook haar zus Merel en Manon Veenstra niet. Die twee werden ook geselecteerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

Bijrol

De mannen speelden op het EK in Verona een bijrol, maar zij waren dan ook niet in hun sterkste samenstelling naar de Italiaanse BMX-baan getrokken. Niek Kimmann en Jaymio Brink, de mannen die tickets voor paris 2024 veroverden, lieten verstek gaan in Verona.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie