Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Max Verstappen wint sprintrace in Oostenrijk - zeer spannende strijd met Norris en Piastri

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 29/06/2024 om 12:37 GMT+2

Dit deed Verstappen op de Red Bull Ring in Oostenrijk, waar hij de laatste jaren heerst. Van overheersing was deze sprintrace geen sprake, want de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri hijgden hem in de nek. Norris probeerde de leiding zelfs af te pakkMax Verstappen heeft alle zeilen moeten bijzetten, maar het lukte hem wel om de sprintrace te winnen.en… maar moest dat bekopen.

Max Verstappen vs Lando Norris vs Oscas Piastri

Foto: Getty Images

Verstappen trainde poleposition voor de sprintrace, maar dit betekende zeker niet dat de helft van het werk was gedaan. Evenmin ging deze wijsheid op na een goede start, want Verstappen reed Norris eruit onderweg naar de eerste bocht.
Het lukte Verstappen niet om los te komen van Norris, waarna de Brit gesteund door DRS een nogal ambitieuze inhaalactie poogde. Die inhaalactie lukte. Of liet Verstappen het zelfs gebeuren…? Hoe dan ook kon Norris slechts enkele honderden meters genieten van de koppositie, want Verstappen pakte hem terug.
Tijdens de bochtige sectie drukte Verstappen uitdager Norris zelfs dusdanig weg dat Piastri kon profiteren en doorstoten naar de tweede plaats. Heel eventjes dacht Piastri er zelfs aan om helemaal door te pakken en Verstappen uit te dagen, maar dat was teveel van het goede.

Flat spot deert Verstappen niet vs Piastri en Norris

Verstappen slaagde er juist in om een gaatje te trekken ten opzichte van de McLarens op plek twee en drie. Dit ondanks een kleine flat spot op zijn voorband, opgelopen bij het verdedigen van zijn koppositie vroeg in de race. Veel zorgen leek dat Verstappen niet te baren, want hij hield de McLarens onder controle en won tenslotte met vier seconden voorsprong.
Die vier tellen marge vertelt dus alweer verre van het hele verhaal, al leek de winst in deze sprint gemakkelijker tot stand te komen dan vorige week in Barcelona. De strijd tussen Verstapen en de McLarens belooft veel goeds voor het vervolg van dit weekend, want in Spielberg volgen nog de ‘echte’ kwalificatie en de Grand Prix.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport en HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie