Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 303 | Pereira in tweede titelverdediging tegen oude bekende Prochazka (Preview)

Marcel Dorff

Gepubliceerd 26/06/2024 om 04:14 GMT+2

Na de blessure van Conor McGregor moest de UFC het hele UFC 303 evenement omgooien. Echter staat er een fantastisch main event op het programma. Licht-zwaargewicht kampioen Alex Pereira gaat het opnemen in een rematch tegen Jiri Prochazka. Het evenement vindt plaats in de T-Mobile Arena te Las Vegas tijdens International Fight Week.

UFC 303 | Pereira vs. Prochazka 2 Promo

Importantie

Ondanks dat de partij slechts twee weken voor aanvang van het evenement werd gemaakt zijn de belangen groot. Alex Pereira is in no-time uitgegroeid tot een van de absolute supersterren in de UFC. De Braziliaan was eerder de middengewicht kampioen en is nu de licht-zwaargewicht kampioen.
picture

UFC 295 | Pereira pakt titel in de licht-zwaargewicht divisie na finish op Prochazka

Pereira won de titel in november vorig jaar tegen Jiri Prochazka. Pereira verdedigde de titel in april tegen Jamahal Hill en Prochazka won zijn partij op hetzelfde evenement tegen Aleksandar Rakic. Nu zullen beide mannen de rematch vechten. Kan Pereira er 2-0 van maken of weet Prochazka de stand gelijk te trekken?

Het beest uit São Paulo

Alex Pereira vocht het gros van zijn carrière in het kickboksen. Pereira vocht drie partijen in het MMA tijdens zijn kickboks carrière en won er twee. Pas vanaf 2021 is de focus volledig op het MMA bij de Braziliaan. Na zijn overwinning bij de LFA organisatie contracteerde de UFC hem. Uiteraard met het oog op een eventueel titelgevecht tegen kampioen Israel Adesanya mocht Pereira de testen tegen andere vechters in de UFC goed doorkomen. De Braziliaan had immers tweemaal in het kickboksen van de Nieuw-Zeelander weten te winnen. Tijdens zijn debuut in november 2021 tegen Andreas Michailidis had Pereira een moeilijke eerste ronde, maar wist hij met een schitterende vliegende knie de partij in de tweede ronde via knock-out te beslissen. Pereira wist vervolgens 2022 sterk te starten door ook te winnen van Bruno Silva. Via unanimous decision was hij te sterk voor zijn landgenoot. Pereira kreeg hierna een gigantische kans van de UFC door hem te matchen tegen op dat moment topcontender Sean Strickland. Pereira werd een titelgevecht gegarandeerd als hij wist te winnen. Pereira liet geen spaan heel van Strickland en sloeg hem zwaar knock-out in de eerste ronde.
picture

UFC 300 | Pereira slaat Hill knock-out in de eerste ronde

De Braziliaan vocht vervolgens een jaar na zijn debuut in de UFC al voor de titel tegen eeuwige rivaal Israel Adesanya. De Nieuw-Zeelander vocht beter, maar werd verrast in de vijfde ronde door Pereira. De Braziliaan won via TKO en pakte zijn eerste overwinning in het MMA tegen Adesanya en zijn derde overwinning in totaal tegen de Nieuw-Zeelander. De Braziliaan wist dat hij bij winst opnieuw moest vechten tegen de dominante (inmiddels ex) kampioen. Die partij vond plaats in 2023. Pereira ging zwaar knock-out in de tweede ronde en verloor voor het eerst van Adesanya die zijn titel terugpakte. Pereira liet vervolgens weten dat hij naar het licht-zwaargewicht zou gaan en werd gematcht tegen ex-kampioen Jan Blachowicz. In een zeer gelijkwaardige partij won Pereira via split decision. Dit leverde de Braziliaan direct een titelgevecht op tegen ex-kampioen Jiri Prochazka. Beide mannen vochten voor de vacante titel. Pereira versloeg de Tsjech via knock-out in de tweede ronde en pakte zodoende de licht-zwaargewicht titel. Pereira wist vervolgens met eenvoud zijn titel te verdedigen door Jamahal Hill in de eerste ronde knock-out te slaan. Nu wacht opnieuw Prochazka.

Moderne samoerai

De Tsjech Prochazka is met zijn 'Tong Po' looks en zeer attractieve vechtstijl een zeer imposante verschijning. Prochazka vestigde zijn naam bij het Japanse RIZIN FF waar hij bijna iedereen wist te finishen via knock-out. Hij schreef ook de titel op zijn naam bij die organisatie. Voormalig Strikeforce-kampioen King Mo Lawal en voormalig Bellator MMA-kampioen Vadim Nemkov werden onder meer verslagen. Prochazka tekende in 2020 bij de UFC. Meteen deed hij van zich spreken met een knock-out overwinning in de tweede ronde tegen voormalig titeluitdager Volkan Oezdemir. Dit leverde hem een main event partij op tegen eveneens voormalig titeluitdager Dominick Reyes. Prochazka deed zijn naam eer aan met een van de beste knock-out overwinningen van 2021. Prochazka won via een 'Spinning Back Elbow' in de tweede ronde. Het leverde hem zowel de Performance als de Fight of the Night bonus op.
picture

UFC 300 | Spectaculaire comeback Prochazka, finisht Rakic

Mede door die overwinning mocht Prochazka in de zomer van 2022 voor de titel vechten tegen kampioen Glover Teixeira. In een van de beste gevechten van het jaar wist Prochazka in de laatste minuut van de partij Teixeira via Rear Naked Choke submission te finishen en al in zijn derde UFC gevecht de licht-zwaargewicht titel te pakken. De UFC plande vervolgens tijdens de laatste PPV van 2022 de rematch in tussen beide mannen. Prochazka raakte echter zwaar geblesseerd en moest lang revalideren. Prochazka wilde niet dat de divisie last had van zijn blessure en gaf de titel vrij. De Tsjech was ruim een jaar later weer fit en kreeg van de UFC meteen de kans om de titel terug te winnen. Daarvoor moest winnen van Alex Pereira, de teamgenoot van Teixeira. Prochazka vocht wild en werd knock-out geslagen in de tweede ronde. De Tsjech revancheerde zich in april van dit jaar door Aleksandar Rakic via knock-out in de tweede ronde te stoppen. Prochazka krijgt nu de kans om het op te nemen in een rematch tegen Pereira voor de titel.

BJJ-specialist

De 33-jarige Brian Ortega kwam in 2014 als RFA kampioen en supertalent de UFC binnen. Ortega won zijn partij, maar zag het gevecht omgezet worden in een no-contest nadat hij werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Na zijn schorsing wist Ortega zijn naam te vestigen in de divisie. Met vier achtereenvolgende overwinningen waarin onder meer Clay Guida en Renato Moicano werden gefinisht kreeg 'T-City' in december 2017 zijn eerste main event aangeboden van de UFC tegen veteraan Cub Swanson. Ortega won in de tweede ronde via een Guillotine Choke submission. Dit leverde hem een nieuw main event op tegen voormalig kampioen Frankie Edgar. Ortega die meer bekend staat om zijn goede BJJ wist Edgar zwaar knock-out te slaan. Hiermee dwong Ortega een titelgevecht af tegen Max Holloway. Ortega kreeg alle hoeken van de Octagon te zien maar wilde niet opgeven.
picture

UFC Mexico | Magistrale comeback Ortega, finisht Rodriguez

Uiteindelijk stopte de scheidsrechter de partij na de vierde ronde nadat Ortega ongelooflijk veel schade had opgelopen. Ortega vocht ruim anderhalf jaar niet om in oktober 2020 opeens terug te keren in een main event tegen The Korean Zombie. Ortega vocht groots en wist de Zuid-Koreaan via unanimous decision te verslaan. Dit was voor de UFC genoeg reden om Ortega een nieuw titelgevecht aan te bieden. Ditmaal tegen Alexander Volkanovski. Ortega zou Volkanovski tot tweemaal toe bijna finishen, maar dit lukte net niet. Volkanovski domineerde voor het merendeel de partij uiteindelijk en won via unanimous decision. Ortega zou in juli 2022 voor het laatst in actie komen. In de eerste ronde werd verloren via TKO van Yair Rodriguez nadat Ortega zich blesseerde. Ortega moest vervolgens revalideren van zijn schouderblessure en zou anderhalf jaar niet vechten. Pas in februari van dit jaar kwam hij terug in een rematch tegen Rodriguez. Ortega won via Arm-Triangle Choke submission in de derde ronde. De BJJ-specialist treft nu een andere BJJ-specialist in Diego Lopes.

Publiekslieveling

Diego Lopes begon zijn MMA carrière in 2012. De Braziliaan die werd gezien als een zeer groot talent startte zijn carrière in Brazilië waar hij een record wist op te bouwen van 8-2 in vier jaar tijd. Lopes wilde vervolgens zich in de kijker spelen bij de grotere organisaties in de Verenigde Staten en vertrok richting Mexico om samen te trainen met huidig UFC kampioenen Brandon Moreno en Alexa Grasso. Lopes bleek inderdaad een groot talent en wist titels te pakken bij Jasaji FL en bij de XFL organisatie. Alleen een uitstapje naar het Russische ACB in 2018 ging de Braziliaan niet goed af. Uiteindelijk tekende hij in 2018 bij de prestigieuze LUX FL organisatie in Mexico. Lopes wist vijf keer te winnen binnen de organisatie en liefst tweemaal zijn titel te verdedigen. Hij wist ex-UFC vechters Rony Jason, Marco Beltran en Masio Fullen allemaal te verslaan. In augustus 2021 mocht hij hierdoor meedoen aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Lopes viel in met slechts een week voorbereiding en verloor van de Braziliaan Joanderson Brito. Geen contract dus voor Lopes die tot overmaat van ramp twee maanden later opnieuw verloor via een zéér controversiële split decision om de FURY FC titel. Lopes keerde uiteindelijk in 2022 terug bij dezelfde organisatie en won nu wel via knock-out in de derde ronde.
picture

UFC 300 | Lopes imponeert met snelle TKO tegen Yusuff

Voordat hij door de UFC werd getekend vocht Lopes weer voor het Mexicaanse LUX FL. Via knock-out in de tweede ronde werd Angel Rodriguez verslagen. Lopes nam vervolgens met slechts vijf dagen voorbereiding een gevecht aan in de UFC tegen top 15 vechter Movsar Evloev. Lopes gaf de Rus meer dan goede tegenstand, maar kon niet voorkomen dat hij uiteindelijk verloor via unanimous decision. De UFC was de Braziliaan echter zeer erkentelijk en betaalde hem zijn winstbonus en de Fight of the Night bonus. Sinds dat gevecht is de Braziliaan ook ongekend populair bij de fans. Lopes pakte uiteindelijk zijn eerste overwinning via Triangle-Armbar submission tegen de Canadees Gavin Tucker in de eerste ronde. Lopes kreeg vervolgens al een stap omhoog in competitie, maar had daar weinig moeite mee. Pat Sabatini werd in de eerste ronde via knock-out gestopt. Lopes zou vervolgens in april van dit jaar de kans krijgen om bij winst op Sodiq Yusuff de top 15 van de divisie in te kunnen komen. Lopes won opnieuw in de eerste ronde via TKO en kwam de top 15 in. Nu kan Lopes bij winst op Brian Ortega de stap richting de top 5 zetten. Een gouden kans.

Sluwe oude vos

Anthony Smith kwam in 2013 eenmaal in actie voor de UFC en werd na zijn verlies meteen uit de organisatie gezet. Smith zou vervolgens bij andere organisaties laten zien dat hij wel degelijk thuishoorde in de UFC. Met een winstreeks van zeven partijen en de CFFC titel en Victory FC titel op zak keerde Smith in 2016 terug in de UFC. Smith's doorbraak binnen de UFC kwam in 2017 toen hij als underdog won via TKO in de derde ronde tegen de destijds gevreesde Hector Lombard. Lombard had voor de partij zitten verkondigen dat hij nog nooit van Smith gehoord had. Dit zette kwaad bloed bij Smith die een ernstig uitgeputte Lombard tussen de tweede en derde ronde vroeg: 'Do you know my name, Hector?!' Smith zou vervolgens na een verlies tegen Thiago Santos overstappen naar de licht-zwaargewicht divisie. Het leek een zeer goede overstap te zijn. Smith wist in no-time de top te bereiken met overwinningen op ex-kampioenen Mauricio Rua en Rashad Evans. Nadat ook Volkan Oezdemir werd gestopt mocht Smith voor de titel vechten tegen Jon Jones. Smith verloor die partij.
picture

UFC 301 | Underdog Smith verslaat ongeslagen Petrino in de eerste ronde

De Amerikaan revancheerde zich met een overwinning tegen Alexander Gustafsson, maar verloor vervolgens tweemaal waaronder van voormalig kampioen Glover Teixeira. Smith wist zich vervolgens met twee overwinningen weer terug aan de top te vechten, maar ging in juli 2022 ten onder in een confrontatie tegen Magomed Ankalaev. Smith blesseerde zich destijds. Smith moest vervolgens revalideren en tot overmaat van ramp verloor hij ook zijn moeder. De Amerikaan had het zowel in zijn privéleven als op sportief gebied moeilijk, maar keerde in mei vorig jaar terug in de Octagon tegen Johnny Walker. Smith was niet zichzelf en wist weinig uit te richten. Smith verloor via unanimous decision en moest vervolgens in een rematch tegen Ryan Spann zijn reeks van twee verliespartijen zien te doorbreken. Dit deed hij ternauwernood. Via split decision werd voor de poorten van de hel in Singapore een hele belangrijke overwinning gepakt. Smith nam vervolgens met slechts twee weken voorbereiding een partij aan tegen Khalil Rountree Jr. Smith verloor via TKO in de derde ronde en werd vervolgens eerder dit jaar gematcht tegen het ongeslagen Braziliaanse toptalent Vitor Petrino. Petrino maakte een fout en liet zijn nek open bij een takedown. Smith verzilverde het buitenkansje en wist via Guillotine Choke de overwinning te pakken. De Amerikaan vecht nu met slechts twee weken voorbereiding tegen Roman Dolidze.

Georgische trots

Roman Dolidze tekende als WWFC kampioen in 2019 bij de UFC. Echter werd er nog voordat hij zijn debuut maakte een verboden middel in zijn bloed gevonden. Hierdoor werd de Georgiër een jaar geschorst en duurde het tot 2020 alvorens hij zijn debuut maakte voor de UFC. Een goed debuut met een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Khadis Ibragimov. Dolidze had vervolgens ongelooflijk veel moeite met John Allan en mocht zich gelukkig prijzen met de split decision overwinning. De Georgiër maakte vervolgens de keuze om een gewichtsklasse omlaag te gaan naar het middengewicht. Dolidze vocht totaal anders dan dat mensen van het gewend waren. Tegen Trevin Giles gebruikte Dolidze veel van zijn worstelspel. Echter werd er enigszins via een controversiële split decision verloren van Giles. De eerste verliespartij in de carrière van Dolidze. Vervolgens zou hij tegen Laureano Staropoli wederom geen bijster goede partij afleveren, maar wel via unanimous decision winnen.
Het zorgde ervoor dat de hype om de Georgiër iets ging liggen. Verrassend was het dan ook dat hij ongelooflijk snel uit de startblokken schoot tegen Kyle Daukaus en de Amerikaan binnen anderhalve minuut via knock-out wist te stoppen. De UFC was zeer content en gaf de Georgiër de Performance of the Night bonus. Dolidze had vervolgens de smaak te pakken en sloeg Phil Hawes zwaar knock-out in de eerste ronde. Daarmee leek 2022 toch nog positief afgesloten te worden voor de Georgiër. Er kwam echter nog een buitenkansje om het met twee weken voorbereiding op te nemen tegen de top 10 gerankte Jack Hermansson. Dolidze verzilverde dat buitenkansje door via TKO in de tweede ronde te winnen. Het zorgde ervoor dat Dolidze in maart vorig jaar de top 5 in kon komen als hij zou winnen in Londen van Marvin Vettori. Dolidze begon sterk, maar zag uiteindelijk Vettori ervandoor gaan met de unanimous decision overwinning. Dolidze verloor vervolgens eerder dit jaar ook van Nassourdine Imavov en leek daarmee een toppartij in de divisie voorlopig niet te krijgen. De Georgiër neemt nu met slechts een week voorbereiding het gevecht aan tegen Anthony Smith een gewichtsklasse hoger.

Complete wederopstanding

Mayra Bueno Silva is een 32-jarige Braziliaanse vechtster die sinds 2015 actief is in het MMA. Bueno Silva is origineel afkomstig van het Chute Boxe Diego Lima team en werkte in het verleden nauw samen met MMA-legende Cris Cyborg. Bueno Silva wist in haar eerste vier partijen in Brazilië indruk te maken en onder meer de Batalha MMA titel te winnen. Hierdoor mocht ze meedoen in 2018 aan de Braziliaanse editie van de Dana White’s Contender Series. Bueno Silva won na iets meer dan een minuut van Mayana Souza via Ninja Choke submission. Bueno Silva verschafte zich met die overwinning toegang tot de UFC. De Braziliaanse debuteerde in 2018 en had een erg moeilijk debuut tegen Gillian Robertson. Echter wist ze uit het niets een Armbar te pakken aan het einde van de tweede ronde. Mede door blessures vocht Bueno Silva anderhalf jaar niet. Tijdens haar terugkeer in maart 2020 verloor Bueno Silva vrij kansloos van de beter worstelende Maryna Moroz. Bueno Silva kon haar draai maar niet vinden in de UFC en zou in haar daarop volgende drie partijen alleen weten te winnen van Mara Romero Borella. Dit zorgde ervoor dat Bueno Silva in 2022 voor haar plek in de UFC moest vechten. De Braziliaanse ging in gewicht omhoog naar het bantamgewicht en dat bleek een gouden greep. Na een overwinning tegen Wu Yanan waar beide vrouwen de Fight of the Night bonus voor kregen won Bueno Silva ook van zowel Stephanie Egger als van Lina Länsberg. Beide vrouwen werden gefinisht.
picture

UFC Vegas 77 | Bueno Silva finisht Holm met Ninja Choke submission

Hierdoor kwam Bueno Silva de rankings van het bantamgewicht binnen en kon ze vorig jaar bij een nieuwe overwinning op ex-kampioene Holly Holm de top 3 van de divisie inkomen. Bueno Silva verraste wederom door Holm via Ninja Choke submission in de tweede ronde te laten aftikken. De partij kreeg echter een staartje omdat Bueno Silva positief testte voor een verboden middel. Bueno Silva liet weten dat ze medicijnen slikte voor haar ADHD. De commissie zette de overwinning van Bueno Silva tegen Holm om in een no-contest. Eveneens werd ze drie maanden geschorst. De UFC trok niet al te zwaar aan dat oordeel en gaf Bueno Silva de kans om de vacante titel te vechten tegen Raquel Pennington eerder dit jaar. Bueno Silva wist de titel niet te pakken. Pennington was te sterk via unanimous decision. De Braziliaanse moet nu tegen Macy Chiasson haar plek in de top van de divisie verdedigen.

TUF winnares

Macy Chiasson had minder dan een jaar ervaring in het MMA toen ze in 2018 meedeed aan het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Met slechts twee overwinningen op haar resumé imponeerde de Amerikaanse door zowel Larissa Pacheco als Leah Letson te verslaan. Beide vrouwen hadden veel meer ervaring, maar werden allebei gefinisht in de eerste ronde door Chiasson. Hierdoor mocht Chiasson het opnemen in de finale tegen Pannie Kianzad. Chiasson won TUF 28 door Kianzad in de tweede ronde via Rear Naked Choke submission te finishen. Chiasson kreeg met slechts drie professionele gevechten op haar resumé dus al een UFC contract aangeboden. Chiasson liet meteen weten dat ze van de vedergewicht terug zou gaan naar het bantamgewicht. Chiasson wist zowel Gina Mazany als Sarah Moras via TKO te stoppen en daarmee de aandacht te trekken van veel mensen die de grote Chiasson zagen als een toekomstig kampioene in de divisie. Chiasson verloor vervolgens enigszins verrassend van de Zweedse Lina Länsberg waardoor de hype rondom de Amerikaanse iets ging liggen.
picture

UFC Vegas 88 | Chiasson wint opnieuw van Kianzad

Chiasson die vervolgens ging trainen bij het Fortis MMA van Sayif Saud wist zichzelf opnieuw uit te vinden en wist haar daarop volgende twee partijen wel te winnen. Chiasson nam vervolgens een partij in het vedergewicht aan tegen Raquel Pennington. Chiasson leek niet zichzelf en werd via Guillotine Choke submission in de tweede ronde gefinisht. Het was de eerste keer in de carrière van de Amerikaanse dat ze voortijdig moest opgeven. Chiasson bleef vervolgens actief in het vedergewicht en nam het op tegen Norma Dumont. Chiasson vocht goed en won de partij via split decision. Chiasson besloot vervolgens weer in het bantamgewicht te vechten, maar had moeite met afvallen en sprak in haar meest recente partij een gewicht van 140 pond af met tegenstandster Irene Aldana. Chiasson vocht goed, maar verloor via een upkick knock-out in de derde ronde. Gevolg was dat niet Chiasson, maar Aldana voor de titel mocht vechten. Chiasson vocht vervolgens anderhalf jaar niet en keerde pas in maart van dit jaar terug in de Octagon. Chiasson won een rematch tegen Pannie Kianzad via Rear Naked Choke in de eerste ronde. De Amerikaanse mag nu gaan proberen tegen voormalig titeluitdaagster Mayra Bueno Silva zelf een titelgevecht af te dwingen.

Ongeslagen

Ian Machado Garry is een van de meest veelbelovende talenten in de UFC weltergewicht divisie. De Ier besloot MMA te gaan trainen nadat hij als kind Conor McGregor ontmoette. De nog jonge Ier begon zijn professionele carrière pas in 2019. Garry werd gezien als een absoluut toptalent en vocht vanaf zijn eerste gevecht al bij het hoog aangeschreven Cage Warriors. Garry imponeerde met zijn mooie staande technieken en wist met knock-outs veel hype te creëren rondom zijn persoon. Met zes overwinningen in twee jaar tijd waarin onder meer ex-UFC vechter Rostem Akman werd gefinisht mocht Garry in juni 2021 voor de titel vechten tegen Jack Grant. De partij ging over de volle vijf ronden en Garry zou de titel claimen via unanimous decision. De Ier zou nooit zijn titel verdedigen omdat er direct een ticket voor hem klaar lag naar de UFC. Garry verhuisde naar Florida waar hij ging trainen bij de Kill Cliff FC gym van de Nederlander Henri Hooft. De Ier won eind 2021 zijn UFC-debuut van Jordan Williams. Garry had het moeilijk in het begin, maar draaide de partij om en won via knock-out in de eerste ronde. In 2022 vocht Garry tweemaal voor de UFC. Het talent wist zowel Darian Weeks en Gabe Green te verslaan.
picture

UFC 298 | Garry blijft ongeslagen na close gevecht tegen Neal

Die partijen kwamen hem op kritiek te staan omdat hij niet zo spectaculair vocht als wat men van hem gewend was bij Cage Warriors. Garry trok zich er uiteraard niets van aan en vocht vervolgens tegen de Chinees Song Kenan. Garry was een gigantische favoriet, maar ging neer in de eerste ronde tegen de Chinees. Song wist Garry echter niet te finishen waardoor de Ier verder vocht en zowel in de tweede als derde ronde de overhand had. Aan het einde van de derde ronde gooide Garry alle schroom van zich af en finishte hij Song via TKO. Garry werd vervolgens door de UFC in april vorig jaar beloond met een tegenstander in de top 15. Garry zette zijn tot dusver beste prestatie neer door de ongelooflijk taaie Daniel Rodriguez via TKO in de eerste ronde te finishen. De Ier wist vervolgens ook overtuigend te winnen van Neil Magny. Vervolgens zou Garry het opnemen tegen teamgenoot Vicente Luque, maar werd ziek tijdens fight week. De partij ging niet door en Garry verliet de Kill Cliff FC gym om zich te vestigen bij de Chute Boxe Diego Lima gym in Brazilië. Garry won eerder dit jaar via unanimous decision van Geoff Neal en had gehoopt op een hoger geplaatste tegenstander. Echter zal hij genoegen moeten nemen met striking fenomeen Michael Page.  

Veel hype en spektakel

De inmiddels 37-jarige Michael ‘Venom’ Page werd eerder dit jaar een van de meest besproken nieuwelingen in de UFC. Page kwam over van Bellator MMA waar zijn contract afliep. Page is iemand die al jaren geliefd is bij fans door zijn spectaculaire finishes en zijn onorthodoxe manier van vechten. De sterke kickbokser maakte in 2012 zijn debuut in het MMA. Na drie spectaculaire overwinningen waaronder een Tornado Kick in zijn debuut tekende Page bij Bellator MMA. Daar wist Page uit te groeien tot een superster met veel spectaculaire finishes. Een van de hoogtepunten van Page kwam in 2016 toen hij met een vliegende knie de schedel van Evangelista Santos verbrijzelde en vervolgens de overwinning vierde door een Pokébal naar hem te gooien. In 2019 maakte Page deel uit van het achtmans-toernooi van Bellator MMA voor de weltergewicht titel. Page kwam tot de halve finale waarin hij zwaar knock-out ging tegen Douglas Lima.
picture

UFC 299 | Page maakt indruk met overwinning op Holland

Dit was de eerste nederlaag in vijftien MMA partijen voor de Engelsman. Page zou vervolgens vijf partijen op rij winnen met spectaculaire knock-out overwinningen op Richard Kiely en Shinsho Anzai. Uiteindelijk vocht hij eind 2021 een rematch tegen Douglas Lima. Via een zeer controversiële split decision kreeg Page de overwinning toebedeeld. Hierdoor mocht hij in Londen voor de interim titel vechten tegen Logan Storley. Storley worstelde zich een weg naar een split decision overwinning. Page vocht zijn laatste gevecht voor Bellator MMA ruim een jaar geleden. De Engelsman won via TKO na zesentwintig seconden van Goiti Yamauchi. Page maakte uiteindelijk eerder dit jaar zijn debuut voor de UFC tegen Kevin Holland. Page vocht sterk en won de partij via unanimous decision en kwam zodoende direct de rankings van het welteregewicht in. Page neemt het nu op tegen de ongeslagen Ian Machado Garry.

Complete Card UFC 303

Main Card
  • Alex Pereira vs. Jiri Prochazka
  • Brian Ortega vs. Diego Lopes
  • Anthony Smith vs. Roman Dolidze
  • Mayra Bueno Silva vs. Macy Chiasson
  • Ian Machado Garry vs. Michael Page
Preliminary Card
  • Joe Pyfer vs. Marc-André Barriault
  • Cub Swanson vs. Andre Fili
  • Charles Jourdain vs. Jean Silva
  • Payton Talbott vs. Yanis Ghemmouri
Early Preliminary Card
  • Michelle Waterson-Gomez vs. Gillian Robertson
  • Andrei Arlovski vs. Martin Buday
  • Rei Tsuruya vs. Carlos Hernandez
  • Ricky Simón vs. Vinicius Oliveira

Waar kijk je UFC 303?

Voor dit evenement is geen preview show. De uitzending van de prelims begint op zondagochtend 30 juni om 00:00 uur op HBO Max..
Om 02:00 uur is het tijd voor de main card met vakkundig commentaar van Sander Schrik en Marloes Coenen eveneens te zien op HBO Max.

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie