Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2023 | Al-Attiyah voor de vijfde keer op rij de beste bij de auto’s, Loeb grijpt weer mis

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 16/01/2023 om 09:54 GMT+1

Waar Sébastien Loeb maar liefst zes etappes op rij won, is hij ongetwijfeld flink jaloers op Nasser Al-Attiyah. De Qatarees won tijdens de Dakar Rally 2023 de woestijnrally voor de vijfde keer. Het was voor het eerst dat de Qatarees in zijn Toyota erin slaagde om de winst te prolongeren.

Dakar 2023 | Boze Al-Attiyah zet woede om in extra tijdwinst op Audi’s Peterhansel en Sainz

Het lukte Loeb nog niet om de Dakar Rally te winnen en de Fransman moet weer een jaar langer wachten, ondanks een zeer succesvolle tweede week. Loeb won de ene na de andere etappe, reed Ari Vatanen uit de geschiedenisboeken, maar het was slechts genoeg voor plek twee.
Loeb was in de openingsweek als gevolg van allerlei pech op grote achterstand geraakt. Dat is iets wat Al-Attiyah nu nooit overkomt. Hij is de meester in het voorkomen van pech of tegenslag, waardoor hij altijd weer komt bovendrijven.
picture

Dakar 2023 | Nieuw record voor Loeb met zesde overwinning op rij, Al-Attiyah behoudt de leiding

Rustig aan

Al-Attiyah kon het tijdens week twee van de editie van 2023 rustig aan doen, want de overwinning kon hem al niet of nauwelijks meer ontgaan. Dit alles vanwege crashes en mechanische malheur bij de e-trons van Audi. Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Mattias Ekström crahsten stuk voor stuk. En daar blijft het niet bij.
De naam van Al-Attiyah kon halverwege al met potlood als winnaar worden ingevuld. En inmiddels is de overwinning definitief. Loeb werd zoals gezegd tweede, de derde plaats was voor Lucas Moraes.
picture

Dakar 2023 | Drama voor Audi - Peterhansel en Sainz beleven crashes met grote gevolgen

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via ons digitale thuis.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie