Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2023 | Benavides slaat toe in slotkilometers en kaapt zege weg voor neus Price

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 16/01/2023 om 09:45 GMT+1

Kevin Benavides heeft op de slotdag van de Dakar Rally 2023 ultiem toegeslagen. De Argentijn won de slotrit naar Dammam en stootte op die manier Toby Price van de koppositie. Na ruim 44 uur crossen door de Saoedische woestijn is het zodoende Benavides die de winst opeist bij de motoren.

Dakar 2023 | Kevin Benavides grijpt de macht in Empty Quarter, Howes en Price verliezen tijd

Het is voor Benavides de tweede keer dat hij de Dakar Rally op zijn naam schrijft. Hij was in 2021 ook al eens de beste en was dit keer de gelukkige tijdens een heus secondenspel.
Behalve Benavides en Price was ook Skyler Howes lange tijd in de race voor eindwinst, maar hij hield het niet vol. De koppositie bij de motoren veranderde keer op keer van eigenaar.
Bovenaan staan was eerder een lust dan een lust, want het lukte vrijwel niemand om de leiding langer dan een dag in bezit te houden. Dat het uiteindelijk verschil tussen de topdrie alsnog vijf minuten bedroeg, was onverwacht.
picture

Dakar Rally | Nipte zege Benavides plaatst hem vlak achter Price in klassement

Sanders zevende na ziekte

Pablo Quintanilla eindigde als vierde, Adrien van Beveren werd vijfde vanwege een minuutje extra achterstand. Luciano Benavides maakte de familie extra trots door als zesde binnen te komen.
Vermeldenswaardig is de eindklassering van Daniel Sanders. De Australiër werd zevende. Sanders stond halverwege de eerste week nog op kop, maar viel ver terug vanwege ziekte.
picture

Dakar 2023 | ‘Verkeerde’ Benavides wint, Howes heeft leiding weer in handen

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via ons digitale thuis.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie