Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2023 | Ook Howes ziet voorsprong verdampen - Benavides en Klein naderen tot 13 tellen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/01/2023 om 10:04 GMT+1

Het is ook Skyler Howes niet gelukt om zijn leidende positie tijdens de Dakar Rally 2023 te consolideren. Het klassement bij de motoren wordt zo’n beetje iedere dag op zijn kop gezet en zondag vormde geen uitzondering. Howes gaat nog aan kop, maar zag zijn bonus van enkele minuten slinken tot slechts dertien seconden, op zowel Kevin Benavides als Mason Klein.

Dakar 2023 | Ook Howes ziet voorsprong verdampen - Benavides en Klein naderen tot 13 tellen

De strijd bij de motoren was tot dusver geen secondenspel, maar desondanks hebben we al heel wat leiders gezien. Keer op keer verandert er van alles in de rangschikking en wordt er met minuten of uitvalbeurten gesmeten.
En niet zelden is de leider aan de beurt om te incasseren. Howes woerd in de achtste etappe slechts twintigste, met een achterstand van ruim een kwartier op dagwinnaar Ross Branch. Branch komt in de strijd om de eindoverwinning niet voor, maar viert nu wel een dagsucces. Hij is na acht etappes de achtste motorrijder met dagsucces op zak.
picture

Dakar 2023 | Kou en regen - etappe zeven geschrapt bij motoren omwille van veiligheid

Benavides en Klein op 13 seconden

Benavides profiteerde nog niet eens optimaal met een tiende plaats, maar Klein deed goede zaken. Hij werd derde in de daguitslag en staat nu ook derde in het algemeen klassement. Er is weer van alles mogelijk voor Benavides en Klein, want de marges zijn minimaal. De eerste drie doen slechts dertien seconden voor elkaar onder.
Toby Price volgt op 1:58, Pablo Quintanilla op 2:45 en op 2:49 liggen er ook nog kansen voor Adrien van Beveren. Die kansen moeten vanaf dinsdag worden gegrepen, want maandag is sprake van een rustdag en komen de motoren opnieuw niet in actie. Opnieuw, omdat de etappe van zaterdag was geannuleerd vanwege het slechte weer.
Vanaf dinsdag spant het er in ieder geval echt om in de Saoedische woestijn, als de eindsprint richting finish wordt ingezet.

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via ons digitale thuis.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie