Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

English Open | Belgische Brecel verrast nummer twee Trump en bereikt halve finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/12/2022 om 10:41 GMT+1

Luca Brecel heeft op de English Open de halve finale bereikt. De Belg won gisteravond overtuigend van de Engelsman en nummer twee van de wereld Judd Trump. Met 5-1 liet Brecel zien dat met hem niet te spotten valt.

English Open | Belgische Brecel verrast nummer twee Trump en bereikt halve finale

Trump begon de wedstrijd als grote favoriet. Trump had in de voorgaande veertien ontmoetingen er tien gewonnen. Toch was het de man uit Dilsen-Stokkem de betere man. De Belg kwam al snel op een 3-0 voorsprong waardoor Trump een haast onmogelijke achterstand weg moest werken.
Op 4-0 kwam Trump nog een frame terug, maar de zege was eigenlijk al vergeven aan de sterk spelende Belg. Hij won zijn benodigde laatste frame en zette Trump met 5-1 opzij.
Brecel bereikte vier keer eerder de laatste vier op een rankingtoernooi. Vorig jaar verraste hij vriend en vijand door als eerste man van het Europese vasteland de Scottish Open te winnen. Op de English Open kwam Brecel nog niet eerder verder dan de kwartfinales.
De halve finale staat vanavond 21.00 uur op het programma.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie