Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Tweede smaakmaker lijdt nederlaag - na Brecel ook Williams out

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 06/11/2023 om 12:08 GMT+1

Al vroeg in het International Championship zijn twee smaakmakers uit het deelnemersveld verdwenen. Luca Brecel verloor en miste de kans om de nieuwe nummer één van de wereld te worden en ook Mark Williams ligt al uit het toernooi. Zhang Anda strooide zand in de motor van de Welsh Potting Machine, won met 6-3 en dat deed het thuispubliek deugd.

International Championship | Tweede smaakmaker lijdt nederlaag - na Brecel ook Williams out

Als je toch Williams al bij de laatste 64 moet kwijtraken, dan maar ten koste van een lokale favoriet. En dat is Zhang. De Chinees speelde eerder dit seizoen de finale van de English Open en kwam daarin op grote voorsprong tegen Judd Trump, maar verloor alsnog.
Als het iets anders was gelopen, had Trump nooit drie rankingtoernooien op rij gewonnen, maar zo liep het nu eenmaal wel. Dat Zhang prima kan snookeren, liet hij in Tianjin zien tijdens zijn partij tegen Williams. Van zijn overwinning was werkelijk niets gestolen.
Met vijf breaks boven de 70 en een uitschieter van 128 brak de Chinese nummer 37 van de wereld het verzet van de Welshman, die op grote achterstand kwam en de scheve situatie niet meer kon rechtzetten. Zhang speelt bij de laatste 32 tegen Noppon Saengkham of Liam Pullen.
picture

International Championship | Fluke zet Davis definitief op juiste spoor - rappe uitschakeling Brecel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie