Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Controverse ligt op de loer rond Brecel, Selby en Higgins na afzegging

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 11/10/2023 om 10:44 GMT+2

Er loert controverse in de snookerwereld rond Luca Brecel, Mark Selby en John Higgins. De drie wereldtoppers zegden af voor de Northern Ireland Open en willen in plaats daarvan een demonstratie spelen in Macau, die meer geld oplevert. Dit is tegen het zere been van de World Snooker Tour, dat de spelers waarschuwt voor contractbreuk.

Northern Ireland Open | Allen in zijn Belfast voor het tweede jaar op rij de sterkste

Met Brecel, Selby en Higgins strikte Macau drie wereldkampioenen om voor een leuke som geld het publiek te vermaken met mooie shots. Dit betekent alleen wel dat ze een Home Nations-toernooi moeten missen. De Northern Ireland Open behoort tot de grotere toernooien.
Een afmelding wordt heus geaccepteerd, maar niet ten koste van een demonstratie ergens anders. Behalve Brecel, Selby en Higgins staan ook Thepchaiya Un-Nooh en Ali Carter op de nominatie naar Macau te gaan. De vijf hebben inderdaad afgezegd voor Belfast.
picture

English Open | Wereldkampioen Brecel voorkomt ternauwernood stunt van 17-jarige Stan Moody

Demonstratie in Macau

De World Snooker Tour, zeg maar de ATP van het snooker, zegt teleurgesteld te zijn in de keuze van het vijftal en waarschuwt voor contractbreuk, ook al is deelname aan WST-toernooien niet per se verplicht. Als gevolg hiervan dreigt een juridische strijd. Deelname is niet verplicht, maar je mag in plaats daarvan niet iets doen wat “schadelijk” is voor het betreffende WST-toernooi.
“De betreffende spelers proberen geld te verdienen en mogen hun eigen keuze maken. De spelers realiseren dat ze een waarde hebben, maar er wordt geprobeerd ons klein te houden. Spelers moeten kunnen kiezen waar en wanneer ze spelen”, reageert Ronnie O’Sullivan, die zich achter het vijftal opstelt.
picture

English Open | Geërgerde O'Sullivan legt het af tegen Anda

O'Sullivan steunt de vijf

“Er is mij ook wel eens verteld wat ik wel of niet kon doen, maar toen nam ik een dure advocaat en die stuurde de tegenpartij terug in het hok. Als de organisatie domme spelletjes wil spelen, kunnen de spelers ook domme spelletjes spelen.”
De Northern Ireland Open staat op de kalender voor 22-29 oktober. Tijdens de vorige editie won de Noord-Ier Mark Allen voor eigen publiek.
picture

British Open | Mark Williams voltooit hattrick door Mark Selby te verslaan na tactische strijd

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie