Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Scottish Open | Brecel doet het opnieuw en meldt zich in tweede finale in week tijd

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/12/2021 om 12:03 GMT+1

Luca Brecel is niet te stoppen! De Belg plaatste zich voor de tweede keer in een week tijd voor een finale. Brecel mocht zich al finalist noemen van het UK Championship en meldt zich nu ook in de eindstrijd van de Scottish Open. Hij was met 6-1 te sterk voor Anthony McGill.

Scottish Open | Brecel doet het opnieuw en meldt zich in tweede finale in week tijd

Er zijn voor Brecel de laatste weken twee manieren op wedstrijden te winnen: via een spannende decider of met ruime cijfers. Tijdens de halve finale tegen McGill werden het opnieuw ruime cijfers. Opnieuw, omdat hij vorige week al met 6-2 won van diezelfde McGill.
picture

Scottish Open | McGill verpest niet te missen bal

Dit keer was de strijd dus nog iets ongelijker, met een tussenstand van 5-0, wat alles zegt over de goede vorm van Breccel. De ‘Belgian Bullet’ staat op de drempel van een plek in de topzestien, wat het voortaan alleen maar ‘gemakkelijker’ moet maken om deel te nemen aan toernooien.
picture

Scottish Open | Brecel na behalen tweede finaleplaats: "Toernooiwinst is mogelijk"

Finale tegen grootheid Higgins

Hetzelfde geldt voor eventuele routes naar succes, al moet je natuurlijk altijd van iedereen kunnen winnen. Precies dat is wat de 26-jarige Brecel de laatste weken doet. Slechts Zhao Xingtong (10-5) wist de laatste drie weken van hem te winnen. Helaas gebeurde dit dan weer net in de finale van het UK Championship.
Maar nu mag Brecel alweer op voor een herkansing en dus mogelijke toernooiwinst. Een gemakkelijke opgave wordt de finale waarschijnlijk niet, want ook John Higgins verkeert deze week in topvorm. Higgins was, eveneens met 6-1, veel en veel te sterk voor Ronnie O’Sullivan. Het wordt voor Higgins alweer zijn derde recente finale. De vorige twee verloor hij in een beslissend frame.
De finale tussen Brecel en Higgins begint zondag rond de klok van 14:00 uur en zowel de middag- als avondsessie zijn live te volgen via discovery+. De avondsessie is ook live op Eurosport 1.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie