Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Scottish Open | Sublieme Noppon Saengkham verslaat John Higgins - emotioneel laatste frame

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/12/2023 om 10:03 GMT+1

De Scottish Open was al het toernooi van Gary Wilson, maar sinds deze week vormt Edinburgh ook de grote doorbraak van Noppon Saengkham. De Thai bereikte ten koste van John Higgins zijn eerste finale van een rankingtoernooi. Noppon speelde subliem in de halve eindstrijd, terwijl Higgins ook niet slecht was. Het laatste frame (6-3) maakte bij beide spelers veel emoties los.

Scottish Open | Sublieme Noppon Saengkham verslaat John Higgins - emotioneel laatste frame

Het zag er in eerste instantie helemaal niet naar uit dat het één van de mooiste avonden uit de loopbaan van Noppon zou worden. Higgins schoot prima uit de startblokken, maar zal het nog wel eens bezuren dat hij een roze bal miste en daarmee een kans op 4-1. Dan was het wellicht anders gelopen.
In plaats daarvan kon Noppon het frame oprapen en dichterbij komen. In het volgende frame maakte hij er zelfs 3-3 van, waarmee de goede start van Higgins was uitgewist. Eerder dit toernooi kon Higgins op zo’n moment weer opschakelen, bijvoorbeeld tegen Tom Ford, maar dit keer niet.
picture

Scottish Open | Grote miscue voor He Guoqiang - tegenslag in partij tegen John Higgins

Tranen in ogen Higgins, waterlanders bij Noppon

Noppon ging erop en erover en won maar liefst vijf frames op rij. Higgins speelde niet per se slecht, wellicht wel een beetje voorzichtig waardoor hij kansen liet liggen. Maar tegen Noppon was niets te beginnen. Toen dat besef in het laatste frame bij Higgins indaalde, leek hij waterige ogen te hebben.
Voor de 48-jarige Higgins was dit misschien wel één van de laatste kansen om nog eens te winnen voor eigen publiek en dat maakte weemoedig. Bij Noppon hoefden we over het uiten van emoties niet te twijfelen. Hij liet zijn tranen de vrije loop toen de finaleplaats een feit was. Zelfs in het interview naderhand.
picture

Scottish Open | Gary Wilson profiteert van gigantische fluke op ultiem moment - geel gunstig gezind

Finale Wilson vs Noppon

De 31-jarige Noppon staat te boek als groot talent, maar het wilde nog niet altijd lukken. Verspreid over zijn loopbaan stond hij enkele keren in een kwartfinale of halve finale, maar een serieus grote finale? Die speelde hij nog niet. Zondag is het zover. En hoe sympathiek Wilson ook is, het lijkt erop dat iedereen Noppon zijn grote succes gunt.
Hopelijk heeft Noppon zijn zenuwen zondagmiddag- en avond een beetje onder controle, zodat we in ieder geval een mooie finale krijgen. De inzet is duidelijk: Noppon gaat voor zijn eerste grote titel, Wilson hoopt zijn zegetocht van vorig jaar te herhalen.
De finale gaat over best of 17 frames.
picture

Scottish Open | Wilson opnieuw naar finale - geweldige decider met snookers en te vroeg juichen Zhou

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie