Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Scottish Open | Wilson opnieuw naar finale - geweldige decider met snookers en te vroeg juichen Zhou

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/12/2023 om 20:30 GMT+1

Gary Wilson heeft zich net als tijdens de vorige editie geplaatst voor de finale van de Scottish Open. Vorig jaar won ‘The Tyneside Terror’ het toernooi zelfs en wie weet slaagt hij erin om dat te herhalen. Wilson had bij de laatste vier aan Zhou Yuelong een zware kluif, maar in een geweldige decider het geluk aan zijn zijde. Het beslissende frame had alles: van snookers tot te vroeg juichen.

Scottish Open | Wilson opnieuw naar finale - geweldige decider met snookers en te vroeg juichen Zhou

Zhou dacht namelijk dat hij er was na het potten van de groene bal. Hij stond op dat moment zo’n dertig punten voor en rekende erop dat de buit binnen was. Dat bleek toch niet helemaal het geval. Maar dat wist de Chinees toen nog niet. Juichen na groen, is iets wat hij voortaan beter niet kan doen.
Wellicht was zijn vreugde een soort van reactie op wat Wilson even eerder meemaakte. Hij stond met zijn rug tegen de muur en zat in de problemen, maar ontving een gigantische fluke na een ouderwets staaltje ‘hit and hope’. Via-via-via eindigde de gele bal in de midden pocket.
picture

Scottish Open | Gary Wilson profiteert van gigantische fluke op ultiem moment - geel gunstig gezind

Respotted black

Wilson snookerde daarmee zichzelf, want je kunt nu eenmaal niet alles hebben, en zocht daarop contact met het publiek. De decider had al zoveel te bieden, maar het was nog lang niet klaar, want er zou ook nog een snooker op blauw volgen, waardoor de stand in evenwicht kwam. Zhou was zijn voorsprong kwijt en een respotted black moest de beslissing brengen.
Het duurde nog best eventjes voordat die beslissing viel, met kansen over en weer voor beide spelers. De grootste kans was voor Wilson… en die liet hij niet onbenut, waarmee hij via het potten van de laatste bal voor het tweede jaar op rij de finale bereikte.
picture

Scottish Open | Zhou Yuelong juicht na potten groene bal… en dat blijkt te vroeg!

Fist pump

De vreugde bij Wilson ontsnapte in woord en gebaar zodra hij wist dat zwart in de pocket zou verdwijnen. Een fist pump gevolgd door een ouderwetse “come on!” is niet iets wat je vaak hoort aan tafel, maar na een intense halve finale gelden andere regels.
Wilson neemt het in de finale op tegen Noppon Saengkham of John Higgins.

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie