Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Trump pakt titel na spannende finale tegen Williams - "Mijn grootste overwinning"

Maurits ten Kate

Geupdate 16/01/2023 om 09:58 GMT+1

Judd Trump heeft voor de tweede keer de Masters gewonnen. In een spannende finale versloeg hij Mark Williams met 10-8 en won hij zo zijn vierde Triple Crown. Trump is de elfde speler die dit belangrijkste invitatietoernooi van het seizoen meerdere keren heeft gewonnen. Net zoals in de eerste en tweede ronde was het doorzettingsvermogen en de wilskracht van de Engelsman doorslaggevend.

The Masters | Trump pakt titel na spannende finale tegen Williams - "Mijn grootste overwinning"

Williams begon fantastisch. Dankzij een 138-clearance won de Welshman het eerste frame. Het goede spel van Williams stopte daar echter, waardoor Trump vier frames op rij kon pakken. Daarna moest Williams de schade zoveel mogelijk zien te beperken, en daar slaagde de drievoudig wereldkampioen best aardig in. Hij won twee van de laatste drie frames, om zo de avondsessie met een achterstand van 'slechts' twee frames in te gaan.
In de avondsessie deelden de twee de eerste twee frames, waarna Williams aan zijn opmars begon. Hij won drie frames op rij en nam de leiding. Het 14e frame duurde maar liefst 58 minuten. In een spannend tactisch duel over de kleuren trok Trump de stand gelijk, iets wat later cruciaal zou zijn voor het verloop van de wedstrijd.
Williams nam de leiding terug met een break van 107, maar Trump gaf niet op. Dankzij drie uitstekende breaks op rij, waaronder een 126-break in het laatste frame sleepte Trump zijn tweede Masters-titel binnen. Het is de eerste grote titel voor Trump sinds het WK van 2019.
"Ongelooflijk, echt," zo reageerde Trump na afloop. “Ik werd de hele wedstrijd weggespeeld, maar ik probeerde erin te blijven. Toen ik 8-7 achter stond zat ik echt in een dip, maar desondanks wisst i de het volgende frame te winnen. De twee laatste frames waren mijn beste frames van de wedstrijd."
"Ik had in de eerste ronde moeten verliezen, in de tweede ronde en in deze wedstrijd was ik ook de mindere. Wat dat betreft ben ik echt enorm blij met deze overwinning. Ik kan dus kennelijk net zoals Selby met minder spel ook een toernooi winnen. Deze gaat voor mij wel de boeken in als mijn grootste overwinning ooit", aldus de nieuwe Masterskampioen.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie