Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Mark Allen pot op prachtige wijze respotted black in partij tegen Higgins

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/01/2024 om 16:12 GMT+1

Mark Allen vs John Higgins was misschien wel de partij waar het meest naar werd uitgekeken tijdens de eerste ronde van The Masters. Halverwege kunnen we al stellen dat het affiche de hoge verwachtingen waarmaakt, al is het maar omdat Allen op prachtige wijze een frame won door de respotted black te potten.

The Masters | Mark Allen pot op prachtige wijze respotted black in partij tegen Higgins

Allen en Higgins eindigden het tweede frame beiden op 59 punten, waarna er dus alsnog een beslissing moest vallen. Vandaar dat er verder werd gesnookerd met een respotted black. Zie het als een soort penaltyserie waarbij spelers om en om de kans krijgen om de zwarte bal te potten.
Tegelijkertijd moet je ook de verdediging niet uit het oog verliezen, omdat de beurt direct overgaat naar de ander… als je niet pot. Higgins liet op verdedigend vlak een klein steekje vallen, maar nog altijd stond Allen voor een bijzonder moeilijke opgave.
Durf je het risico aan? Zet je de deur niet open voor de ander? Allen durfde het aan, ging ervoor en… potte de zwarte bal om het frame te winnen! Dat deed de Noord-Ier op basis van een zogeheten cocked-hat double. Uiteraard werd hij behalve framewinst ook beloond met daverend applaus.
picture

The Masters | Wesp verstoort Robertson vs Hawkins - referee grijpt zeer kordaat in

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie