Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Ook Mark Allen maakt achterstand ongedaan - vloert Higgins in decider

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/02/2024 om 15:48 GMT+1

Mark Allen is de zevende kwartfinalist van The Masters 2024. De Noord-Ier was in de eerste ronde te sterk voor John Higgins. Vanzelf ging het niet en dat had niet alleen met de noodzakelijke decider te maken. Allen had moeite om op gang te komen en kwam pas terug in de wedstrijd, die hij met 6-5 zou winnen, toen Higgins fouten begon te maken.

Allen klopt Higgins

Foto: Eurosport

De eerste paar frames zagen we snooker van Vintage Higgins, maar hoe langer de wedstrijd duurde des te meer steken liet de Schot vallen. Een misser op bruin kwam hem zelfs erg duur te staan. Het werd toen geen 2-4, maar 3-3 waardoor Allen he-le-maal terug in de wedstrijd was.
Allen zou zelfs uitlopen naar 5-3. Niet omdat hij zelf nu zo goed stond te spelen, wel omdat hij de fouten van Higgins afstrafte. En er werden nogal wat foutjes gemaakt. Bijzonder was het dan ook dat Higgins erin slaagde om toch weer op gelijke hoogte te komen.
picture

The Masters | Mark Allen pot op prachtige wijze respotted black in partij tegen Higgins

Higgins regelmatig in de fout

Dat had eigenlijk niemand meer verwacht, maar breaks van 58 en 61 waren voldoende om tenminste een decider af te dwingen. Allen beging in die decider de eerste misser, maar de gevolgen bleken alleszins mee te vallen, want hij mocht terugkeren aan de tafel en een break van 86 was voldoende.
Met zijn overwinning doorbrak Allen een negatieve reeks, want de vorige vijf (!) keer verloor hij zijn eerste wedstrijd in Alexandra Palace. En dat terwijl ‘The Pistol’ in 2018 nog eindwinnaars was van The Masters.
De tegenstander van Allen komt vanavond voort uit de partij tussen Mark Selby en Robert Milkins.
picture

Shoot-out | Mark Allen grootste winnaar tot nu toe - verslaat Cao Yupeng in de finale

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie