Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UK Championship | Keiharde nederlaag voor O’Sullivan tegen Ding - 0-6 maar liefst

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/11/2022 om 16:10 GMT+1

Ronnie O’Sullivan heeft tegen Ding Junhui een pijnlijke nederlaag geleden in de kwartfinale van het UK Championship. The Rocket verloor met maar liefst 0-6 tijdens een partij waarin hij geen schim van zichzelf was. De Chinees daarentegen haalde onverstoorbaar het ene na het andere frame binnen.

Snooker

UK Championship | Keiharde nederlaag voor O’Sullivan tegen Ding - 0-6 maar liefst

00:03:34

De start van de wedstrijd vertelde – zonder dat we het toen wisten – het hele verhaal. O’Sullivan slaagde er ondanks een kans of vier niet in om een long pot te benutten, waarna Ding er met het frame vandoor ging.
Het zou echter zeer oneerlijk zijn om Ding te betichten van puur het profiteren van missers. Het is niet zomaar dat hij zo’n driehonderd punten op rij maakte zonder enkel antwoord van zijn tegenstander. Ter afsluiting produceerde Ding zelfs een break van 131, net niet de hoogste van het toernooi.
picture

UK Championship | Lekkere fluke voor Ding tijdens veegpartij tegen O’Sullivan

Whitewash

Ding stond goed snooker te spelen en naarmate de partij vorderde, had hij geen missers van O’Sullivan meer nodig om dichter en dichter bij de laatste vier te geraken. Bij een whitewash kan ook geen sprake zijn van geluk versus pech, dan is er meer aan de hand. Ook als je van O’Sullivan wint.
Met de nederlaag van O’Sullivan verdwijnt ook de laatste speler uit de top zes van de wereld uit het toernooi. Het schema ligt dus helemaal open. Misschien wel voor Ding, die het UK Championship in het verleden al drie keer wist te winnen.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie