Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UK Championship | Zhang Anda blijft de man in vorm - legt Slessor via decider over de knie

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/11/2023 om 13:08 GMT+1

Ook als nieuweling in de topzestien blijft Zhang Anda maar winnen. De Chinees had bij de laatste 32 van het UK Championship wel een decider nodig om zich te ontdoen van Elliot Slessor. Als beloning krijgt ‘Mighty Mouse’ een clash met wereldkampioen Luca Brecel bij de laatste zestien.

UK Championship | Zhang Anda blijft de man in vorm - legt Slessor via decider over de knie

Zhang stond in de finale van het English Open en won zelfs het International Championship, waardoor hij een flinke sprong maakte op de wereldranglijst. Het snookerleven blijft hem toelachen, want ook in York boekte hij inmiddels zijn eerste overwinning.
Slessor maakte het Zhang echter niet gemakkelijk. Verre van zelfs. Ondanks een voorsprong van 5-3 – verkregen via breaks van 96, 67, 55 en 59 – zag Zhang zijn opponent terugkomen tot 5-5, waardoor er een beslissend frame gespeelde diende te worden.
In dat frame maakte Zhang duidelijk dat hij toch echt als winnaar van tafel zou stappen, door een break te plaatsen van 70 en in totaal meer dan honderd punten te scoren.
picture

UK Championship | Fluke of niet? Luca Brecel toont lef en speelt daarna tafel helemaal leeg

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie