Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Welsh Open | Lawler toont sportieve kant door opgave O’Sullivan na keuproblemen niet te accepteren

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 17/02/2023 om 15:46 GMT+1

De reden dat Ronnie O’Sullivan nog actief is op de Welsh Open gaat schuil in een zeer sportief gebaar van Rod Lawler. Vanwege problemen met zijn pommerans wilde O’Sullivan de partij eigenlijk opgeven, maar Lawler weigerde een in de schoot geworpen overwinning te accepteren.

Welsh Open | O’Sullivan wint, maar verliest frame door witte bal via roze van tafel te knallen

O’Sullivan heeft volop problemen met zijn pommerans, die in Llandudno tot maar liefst drie keer toe de punt van zijn keu kwijtraakte. Het gebeurde al in de partij tegen Ross Muir (4-3) en daarna ook tegen Lawler.
Bij een 2-0 stand break van 35 op het scorebord, bood Rocket Ronnie aan om de wedstrijd aan de nummer 114 van de wereld te geven. Hier wilde Lawler niet aan meewerken, hoewel hij bijvoorbeeld het prijzengeld best goed kan gebruiken.
picture

Welsh Open | O’Sullivan houdt maar problemen met pommerans - derde keer stuk

Reparatie

Hij pleegde in plaats van het accepteren van een onbevredigende overwinning een fraai staaltje ‘snooker etiquette’ door de opgave van ‘The Rocket’ niet te accepteren. “Laten we hier achter de schermen even over babbelen”, zo stelde Lawler voor, waarna hij O’Sullivan tot bedaren bracht.
Ondertussen probeerde toernooidirecteur Paul Collier enkele reparaties door te voeren aan de keu van O’Sullivan, zodat hij met enige vertraging ook daadwerkelijk de partij uit kon spelen.
Zo gezegd, zo gedaan. O’Sullivan versloeg vervolgens ook Ben Mertens met 4-0 waardoor hij nu in de kwartfinale staat.
picture

Welsh Open | O'Sullivan verliest pommerans twee keer in één wedstrijd

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie