Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Welsh Open | Milkins houdt hoofd koel en verovert Ray Reardon Trophy ten koste van Murphy

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 20/02/2023 om 10:11 GMT+1

Robert Milkins heeft de Welsh Open op zijn naam geschreven. In een spannende finale versloeg hij Shaun Murphy met 9-7. Naast de eer van het krijgen van de Ray Reardon Trophy verdient de Engelsman 80.000 pond met zijn zege. Daarnaast ontvangt 'The Milkman' een bonus van 150.000 pond voor het winnen van de BetVictor Series. Het is de grootste payday ooit voor de 46-jarige Milkins

Welsh Open | Milkins houdt hoofd koel en verovert Ray Reardon Trophy ten koste van Murphy

Er stond bijzonder veel op het spel voor beide spelers. Voor Murphy was de finale in Llandudno zijn eerste rankingfinale sinds de finale van het wereldkampioenschap in 2021, die hij verloor van Mark Selby.
Voor Milkins was het ongetwijfeld de belangrijkste dag uit zijn lange loopbaan. De man uit Bristol loopt over van talent, maar heeft dat eigenlijk zelden vertaald naar zeges, tot aan gisteravond.
Aan beide spelers was te zien dat de finale een andere spanning met zich meebracht. Zowel Milkins als Murphy konden hun briljante spel uit de vorige rondes niet meenemen naar de belangrijkste wedstrijd. Van Milkins was dat gezien de spanning misschien wel te verwachten, maar van voormalig wereldkampioen Murphy werd toch meer verwacht. Bovendien noteerde 'The Magician' deze week al een 145-break, gevolgd door een maximum.
picture

Welsh Open | Shaun Murphy zet prachtige maximum break neer van 147 - bekijk volledig frame

Gelijkopgaand

Na de eerste acht frames stond er een 4-4 gelijke stand op het scorebord, een logisch gevolg van het nerveuze spel van beide spelers.
Ook in de avondsessie zette die trend zich door. Milkins was tactisch echter net de betere van de twee, en profiteerde dankzij een aantal 60-breaks van de fouten van Murphy.
Bij een 8-7 stand in het voordeel van de Milkman leek Murphy de weg vrij te maken voor een decider, maar de Engelsman kon zijn kans niet verzilveren, waarna Milkins dat wel deed. Het leverde hem niet alleen zijn tweede rankingtitel op, maar ook een plek in de top-16 van de wereld en maar liefst 230.000 pond aan prijzengeld.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie