Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Welsh Open | O’Sullivan wint, maar verliest frame door witte bal via roze van tafel te knallen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/02/2023 om 18:16 GMT+1

Ronnie O’Sullivan heeft zich bij de laatste 64 van de Welsh Open niet van zijn beste kant laten zien, door op wel heel aparte wijze een frame in te leveren. ‘The Rocket’ lag niet eens snooker, maar raakte tot drie keer toe geen rode bal en dit betekent frameverlies. Bij poging drie leek het alsof O’Sullivan niet eens een rode bal wilde raken.

Welsh Open | O’Sullivan wint, maar verliest frame door witte bal via roze van tafel te knallen

O’Sullivan maakte een geïrriteerde indruk – wellicht als gevolg van diverse issues met zijn keu – en speelde plotseling een keiharde, wilde, onbeheerste stoot waarbij de witte bal de roze bal raakte om vervolgens van tafel te stuiteren.
De referee kon niets anders dan Ross Muir uitroepen tot winnaar van het frame, waarmee een decider nodig was om de winnaar aan te wijzen. Alsof er niets was gebeurd, bleek O’Sullivan in de decider (4-3) weer bij de les om zich te plaatsen voor de tweede ronde.
Op basis van de eerste reacties keken veel snookerliefhebbers nogal vreemd op van O’Sullivans actie en er werd ook volop stevige kritiek geuit naar aanleiding van het opmerkelijke moment.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie