Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Brecel live op CNN na wereldtitel - "Het is een droom die uitkomt"

Maurits ten Kate

Geupdate 09/05/2023 om 14:21 GMT+2

Het winnen van de WK-titel door Luca Brecel is ook de Amerikanen niet ontgaan. De Belg schoof via een online verbinding live aan bij CNN, waar hij inging op zijn ongelofelijke run in Sheffield. Brecel gaat in het interview niet alleen in op de kritiek die hij te verduren kreeg in de afgelopen jaren, maar ook over de gevolgen van zijn winst voor de sport op het Europese vasteland.

WK snooker | Brecel live op CNN na wereldtitel - "Het is een droom die uitkomt"

"Het zijn gekke weken geweest. Natuurlijk had ik nooit verwacht om het WK te winnen. Het is een droom die uitkomt en hopelijk kan ik hier op voortborduren en meer titels winnen."
"Nadat ik van Ronnie O'Sullivan won, dacht ik pas dat ik het WK kon winnen, maar in de halve finale stond ik erg ver achter tegen Si Jiahui (14-5). Ik had eigenlijk moeten verliezen, maar ik produceerde een geweldige comeback. Toen geloofde ik helemaal dat ik de titel kon winnen en dat deed ik ook."
De interviewster vroeg Brecel wat er veranderd was aan zijn houding op dit WK, waarop de Belg, nuchter als altijd, gevat antwoordde. "Ik denk niet dat er heel veel is veranderd. Ik ben altijd streng voor mezelf geweest en eigenlijk ben ik nooit echt niet constant geweest, want als je kijkt naar de rankings, dan sta ik de laatste jaren elke seizoen in de top-8."
picture

WK snooker | Brecel maakt het tegen Selby nog spannend, maar is wereldkampioen na zinderende finale!

Kritiek

Voorafgaand aan het WK had Brecel in vijf eerdere optredens nog nooit een wedstrijd gewonnen in Sheffield, maar nu is alles anders. De Belg zal voor de rest van zijn actieve loopbaan aangekondigd worden als wereldkampioen.
Voor zijn te aanvallende speelstijl, houding en zelfs techniek heeft Brecel vaak genoeg kritiek gehad, maar de Belg heeft daar mee leren leven. "De critici hebben het vaak bij het verkeerde eind gehad. Ik krijg natuurlijk best wel vaak wat mee en soms hebben ze een punt en daar doe ik dan wat mee, maar de meeste dingen zijn niet waar."
"Ik heb het altijd gedaan zoals ik denk dat het het beste is. Ik heb een aantal goede mensen om me heen die me daarin supporten en daar neem ik dingen van aan."
picture

WK Snooker | Brecel bedankt fans in België voor steun - "Het is een ongelofelijke rit geweest"

Impact

Interviewster Amanda Davies vraagt terecht over de impact die de winst van Brecel kan hebben op de biljartsport in continentaal Europa. "Het is geëxplodeerd, niet alleen in België. Er stond veel druk op me om te winnen, want het was een gouden kans om het WK te winnen."
"Nu me dat is gelukt kan ik niet wachten wat de gevolgen daarvan zijn voor de sport hier. Ik hoop dat de sport een mooie groei kan doormaken en ik kijk daar enorm naar uit."

Waar kijk je?

Het WK is voorbij, dat betekent in de wereld van het snooker een zomerstop! Vanaf augustus kijk jij gewoon weer iedere snookerbal via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie