Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snooker | Wereldkampioen Luca Brecel op 14 mei geëerd in thuisplaats Maasmechelen

Matthijs Klerkx

Geupdate 06/05/2023 om 14:31 GMT+2

Kersvers wereldkampioen snooker Luca Brecel wordt op 14 mei geëerd in zijn thuisplaats Maasmechelen. Hij wordt bovendien ereburger van de Limburgse stad. Deze week is hij nog in Oostenrijk voor de Vienna Snooker Open.

WK snooker | 17 dagen lang sensatie in The Crucible - bekijk hoogtepunten van WK met winst Brecel

Maasmechelen – en in het verlengde geheel België – is in de ban van Luca Brecel. De 28-jarige speler verraste vriend en vijand op het WK Snooker, want hoewel hij tot dit jaar nog nooit een wedstrijd won in The Crucible Theatre wist ‘The Belgian Bullet’ nu meteen het toernooi op zijn naam te schrijven.
Tijd om hem te eren, zo denkt Maasmechelen. Tijdens het MaasMagnifieke Volksfeest op 14 mei wordt de kersverse wereldkampioen gehuldigd en benoemd tot ereburger van de stad. Op het Instagram-account van de gemeente Maasmechelen staat de aankondiging te lezen.
picture

WK snooker | Brecel maakt het in stijl af - bekijk volledig frame waarin Belg wereldkampioen wordt

Comebacks

“Geschiedenis is geschreven. Maasmechelaar Luca Brecel werd als eerste niet-Engels sprekende wereldkampioen snooker”, aldus de gemeente. “Het lokaal bestuur organiseert zondagmiddag 14 mei een volksfeest om samen met alle inwoners de nieuwe volksheld te vieren.”
Brecel werd wereldkampioen door onderweg drie ex-kampioenen te verslaan, namelijk Mark Williams, Ronnie O’Sullivan en Mark Selby. Zijn comebacks tegen O’Sullivan en met name Si Jiahui gaan de geschiedenisboeken in.
picture

WK Snooker | Brecel bedankt fans in België voor steun - "Het is een ongelofelijke rit geweest"

Waar kijk je?

Het WK is voorbij, dat betekent in de wereld van het snooker een zomerstop! Vanaf augustus kijk jij gewoon weer iedere snookerbal via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie