Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | “Ik wist dat ik het in me had” - Luca Brecel na geslaagde historische inhaalrace

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/04/2023 om 22:59 GMT+2

Voor de tweede partij op rij heeft Luca Brecel op het WK snooker een inhaalrace laten zien waar nog jaren over wordt gesproken. Hij stond met maar liefst 5-14 achter tegen Si Jiahui, maar daarna volgde een wederopstanding zoals The Crucible zelden zag. Brecel won met 17-15 en staat in de finale. “Ik wist dat ik het in me had, maar ik dacht ook: het lukt toch niet weer?”

WK snooker | “Ik wist dat ik het in me had” - Luca Brecel na geslaagde historische inhaalrace

Het is nog steeds amper te bevatten, maar het is echt waar. Brecel staat zondag en maandag in Sheffield in de finale van het WK. “Ik ben een vechter en geef niet snel op, maar Si miste niks. Het stond 14-5 en ik had niet het idee dat ik nog kon winnen. Dan moest ik ineens top zijn en hij ballen missen. Nee, dat had ik nooit verwacht.”
Wat de ‘Belgian Bullet’ niet meer verwachtte, gebeurde alsnog: hij won elf frames op rij op weg naar de finale van het WK snooker. “Het hielp wel dat ik tegen O’Sullivan al had gewonnen na een inhaalrace, maar dacht ik ook: het zal toch niet waar? Een beetje gemengde gevoelens dus. Dit is ongelooflijk, heel speciaal.”
picture

WK Snooker | Luca Brecel bekroont magnifieke comeback met historische finaleplaats

Maasmechelen

Brecel blijft na zijn gewonnen halve finale in Sheffield, want hij moet zondag alweer aantreden in de finale. Na vorige wedstrijden ging hij terug naar België, naar Maasmechelen om precies te zijn. “Het is voor mij beter om in een andere omgeving te zijn. Anders ben je alleen maar met snooker bezig. Iedereen spreekt je ook aan op straat. Thuis kan ik alles vergeten en mentaal fris blijven.”
“Ik heb er altijd van gedroomd om in de WK-finale te staan, maar verwachtte niet dat het dit jaar zou gaan gebeuren. Ik had een aardig seizoen, maar op het WK nog nooit een wedstrijd gewonnen. Daarom had ik dit nooit verwacht, maar het voelt fantastisch.”
Zo staat Brecel plots op één gewonnen wedstrijd van het summum in het snooker: de trofee omhoog tillen in de heilige Crucible. Of hij de finale nu wint of verliest, het toernooi is al geslaagd. Brecel: “Zelfs als ik de finale verlies, ben ik nog blij. Mijn dierbaren hebben mij hier zien winnen en ik geniet van het moment. Het publiek is fantastisch en om dan op je best te spelen, is geweldig. Winnen is slechts een kers op de taart.”
picture

WK snooker | “Beste comeback ooit? Voor mij wel” - O’Sullivan lovend over inhaalrace Brecel

WAAR KIJK JE?

De finale staat voor de deur, daar waar het hele seizoen iedere bal om draait! Wil je het WK Snooker kijken, geven wij je de keus: doe je het via Eurosport of discovery+?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie