Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Ronnie O’Sullivan feliciteert Luca Brecel van harte - “Een ongelooflijke prestatie!”

Kevin van Nunen

Geupdate 02/05/2023 om 08:23 GMT+2

Als iemand weet hoe het voelt om wereldkampioen snooker te worden, is het wel Ronnie O’Sullivan. Hij werd het zeven keer en was er na de ontknoping in The Crucible als de kippen bij om opvolger Luca Brecel te feliciteren. Daarmee ging een wens van O’Sullivan in vervulling, want na zijn uitschakeling, juichte hij voor de Belg.

WK snooker | “Ik hoop dat Luca de finale wint” - O’Sullivan vol lof over fantastisch spel Brecel

O’Sullivan werd in de kwartfinale zelf slachtoffer van de dadendrang van Brecel. De ‘Belgian Bullet’ won de laatste zeven frames op rij van ‘The Rocket’ en hij moest zijn meerdere erkennen. Dat deed hij ruiterlijk. “Ik hoop dat je het WK wint, man”, fluisterde O’Sullivan in zijn oor bij het overbrengen van de gelukswensen.
Een tweede ronde felicitaties volgde maandagavond, toen Brecel zich via een laatste century break dan eindelijk wereldkampioen mocht noemen. Hij versloeg Mark Selby met 18-15. “Luca, gefeliciteerd! Wat een ongelooflijke prestatie en eentje die je absoluut verdient. Ik hoop dat je er volop van kunt genieten.”
picture

WK snooker | Brecel maakt het tegen Selby nog spannend, maar is wereldkampioen na zinderende finale!

Fantastisch voor de sport

We weten dat O’Sullivan sinds zijn eliminatie juichte voor Brecel omdat hij dat zelf vertelde voor een draaiende camera van Eurosport. “Ik fluisterde het in zijn oor. Het is fantastisch voor de sport als Luca wint. Hij is een groot talent. Niemand kan een bal zo goed raken als hij.”
“Luca gaat maar door en gaat maar door. Dat is geweldig om te zien. Zijn spel is leuk om naar te kijken. Als iemand zo goed bezig is, kun je daar alleen maar bewondering voor hebben. Het was lovely. Luca heeft cue power en natuurlijk mist hij soms, maar als je zo sterk speelt, waarom dan niet volle bak gaan?”

Inhaalrace

Brecel won dus van O’Sullivan, maar het scheelde weinig of het was na de halve fiale tegen Si Jiahui einde verhaal. De Chinees pakte een voorsprong van 5-14, voordat Brecel voor de tweede keer aan een succesvolle inhaalrace begon. De beste die O’Sullivan ooit zag, liet hij zich ontvallen.
“Niemand zag de inhaalrace van Luca aankomen. Ik ook niet. Luca speelt altijd zo goed onder druk. Hij heeft goede timing op de bal, speelt losjes, zelfs als hij met zijn rug tegen de muur staat”, aldus O’Sullivan.
picture

WK snooker | “Beste comeback ooit? Voor mij wel” - O’Sullivan lovend over inhaalrace Brecel

Belgian Bullet

En met zijn rug tegen de muur stond Brecel door toedoen van Si, maar dat veranderde door maar liefst elf frames op rij in zijn zak te steken. O’Sullivan: “Luca speelt van de eerste tot de laatste bal hetzelfde spelletje. Hij had al meer prijzen moeten winnen, maar ik denk dat dit moment nu aanbreekt. Hij wordt alsmaar beter.”
Het bleken profetische woorden van O’Sullivan, want twee dagen later is Brecel uit Maasmechelen de eerste wereldkampioen snooker ooit van het Europese vasteland.
picture

WK snooker | “Brecel doet me denken aan Van Gerwen, hij doet het anders” - O’Sullivan vol lof

WAAR KIJK JE?

Ben jij snookerfan geworden dankzij Luca Brecel en dit WK? Dan geven wij je de keus: kijk je voortaan via Eurosport of discovery+?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie