Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Selby kruipt over de lijn na bijna-comeback Allen en bereikt zesde WK-finale

Maurits ten Kate

Geupdate 30/04/2023 om 12:26 GMT+2

Mark Selby staat tegenover Luca Brecel in de WK-finale. De Engelsman en viervoudig wereldkampioen weerstond een comeback van Mark Allen, maar had net genoeg over om zijn zesde finale in The Crucible te bereiken. Toen de beslissende ballen er eenmaal ingingen voor Selby was de opluchting duidelijk zichtbaar.

WK Snooker | Selby kruipt over de lijn na bijna-comeback Allen en bereikt zesde WK-finale

Allen kon bij winst zijn eerste WK-finale bereiken en bovendien de nummer 1-positie op de wereldranglijst overnemen. Dat leek er lange tijd niet in te zitten, maar dankzij een fenomenale comeback werd die ambitie alsnog bijna werkelijkheid.
Selby ging de laatste sessie in met een 11-10 voorsprong nadat beide heren drie frames eerder dan gepland van tafel waren gehaald in hun vorige sessie. Daar had de Engelsman het minste last van, want Selby stormde naar een 16-10 voorsprong, onder meer dankzij een 103-break in frame 27.
picture

WK Snooker | Selby produceert knappe century na exhibition shot op roze

Motor op gang

Toen kwam de motor van Allen op gang. Hij pakte frame na frame, sommige wat overtuigender dan andere, maar ze gingen allemaal naar de Noord-Ier. Selby kreeg een aantal kansen om het frame in het slot te gooien, en uiteindelijk gebeurde dat ook in het 32e frame bij een 16-15 stand.
Dankzij een 64-break en een kleine break van in de twintig lukte het de viervoudig wereldkampioen om de wedstrijd voor de poorten van de hel weg te slepen.
picture

WK snooker | Selby doet goede zaken tegen Allen - bekijk het fascinerende dertiende frame

WAAR KIJK JE?

Luca Brecel gaat het de komende twee dagen als eerste Belg ooit in de WK-finale opnemen tegen Mark Selby. Wil je deze zinderende finale kijken, geven wij je de keus: doe je het via Eurosport of discovery+?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie