Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | “Volgend seizoen kan alleen maar beter” – O’Sullivan na jaar zonder rankingtitels

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 02/05/2023 om 12:11 GMT+2

Ronnie O’Sullivan kende een slecht snookerseizoen. Net als in 2020/2021 won ‘The Rocket’ geen rankingtitels, al speelde de Brit toen in totaal nog vijf finales in rankingtoernooien. Dit seizoen was dat niet het geval, maar de 47-jarige zevenvoudig wereldkampioen kijkt al uit naar het volgende seizoen.

WK snooker | Brecel zorgt voor enorme stunt door O’Sullivan uit te schakelen - Belg bij laatste vier

Na afloop van het wereldkampioenschap in The Crucible Theatre in Sheffield blikte de niet op zijn mond gevallen Brit terug op zijn campagne en die van titelwinnaar Brecel, de nieuwe nummer twee van de wereld. De 28-jarige Belg versloeg niemand minder dan O’Sullivan zelf in de kwartfinales.
Dat werd het einde van het seizoen 2022/2023 voor ‘The Rocket’, een van de slechtste jaargangen uit zijn snookerloopbaan. Twee seizoenen geleden werd ook een vruchteloze periode voor de Brit, al waren er toen nog finaleplaatsen op te tekenen in de Northern Ireland Open, Scottish Open, Welsh Open, Players Championship en Tour Championship.
picture

WK snooker | “Beste comeback ooit? Voor mij wel” - O’Sullivan lovend over inhaalrace Brecel

Hardlopen

Tijd om de knop dus om te zetten voor de snookerlegende, die dat deze zomer op een voor hem bekende wijze gaat doen. “Ik ga proberen mijn tijd op de vijf kilometer (hardlopen, red.) onder de achttien minuten te krijgen, ik denk om mezelf fit te krijgen”, blikt O’Sullivan vooruit. Van de Brit is het bekend dat hij graag hardloopt in zijn vrije tijd.
“Lekker thuis zijn met de honden, met Layla, de familie, de kinderen: dat soort dingen allemaal. Af en toe wat trainen tussendoor en dan terugkeren in augustus”, vult de zevenvoudig wereldkampioen aan. Hoewel in juli de Championship League plaatsvindt en deze meetelt voor de ranking, is het eerste toernooi voor de Brit de European Masters van 22 tot en met 27 augustus in Nürnberg, Duitsland.
picture

WK snooker | O’Sullivan speelt loepzuivere wereldbal om Brecel snooker te leggen

Jacht op acht

Ook volgend seizoen zal net zoals het afgelopen voor O’Sullivan in het teken staan van de jacht op de geschiedenisboeken. Een achtste wereldtitel zou de Brit namelijk niet meer gelijk met Stephen Hendry zetten, maar boven de Schot plaatsen.
Of hij zijn seizoen op een andere manier gaat aanvatten dan het zojuist afgeronde seizoen? “Nou, ik hoop in ieder geval dat ik jullie niet al te vaak ga zien”, lacht hij naar presentatrice Rachel Casey. Dat zou namelijk betekenen dat ‘The Rocket’ uitgeschakeld is in een toernooi.

Waar kijk je?

Het spectaculaire WK van 2023 ging naar Luca Brecel. Kan de beste snookerspeler aller tijden Ronnie O’Sullivan volgend seizoen weer de ene briljante bal na de andere toveren? Je ziet het via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie