Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Waar, wanneer en hoe laat? Kijk live naar finale Brecel op Eurosport en discovery+

Kevin van Nunen

Geupdate 01/05/2023 om 17:29 GMT+2

Luca Brecel staat in de finale van het WK snooker! Via een comeback schakelde de ‘Belgian Bullet’ op de valreep Si Jiahui uit, waardoor hij mag blijven dromen van de wereldtitel. Brecel neemt het in de finale op tegen Mark Selby, maar waar, wanneer en hoe laat? Je kunt alle sessies in The Crucible zondag 30 april en maandag 1 mei live kijken op Eurosport, via de app en discovery+.

WK Snooker | Luca Brecel bekroont magnifieke comeback met historische finaleplaats

Net als de halve finale wordt ook de finale verspreid over vier sessies waarin op basis van een ‘best of 35 frames’ wordt bepaald wie zich wereldkampioen mag noemen. De eerste sessie is zondag om 14:00 uur Nederlandse tijd en de tweede sessie start ’s avonds om 20:00 uur. Dit recept wordt maandag herhaald, als opnieuw om 14:00 en 20:00 uur de break-off van een sessie staat gepland.
De finale van het WK snooker wordt in zijn geheel uitgezonden op de kanalen van Eurosport, de Eurosport app en discovery+. Wil je vier sessies lang reclamevrij genieten van de eindstrijd? Kies dan voor een reclamevrije stream via de Eurosport app of ons platform discovery+ (alleen beschikbaar in Nederland).
picture

WK snooker | Inhaalrace op gang in halve finale - Brecel en Si jutten elkaar op met geniale pots

11 frames op rij gewonnen

Brecel maakte in de halve finale een achterstand van 5-14 goed om Si alsnog met 17-15 aan de zegekar te binden. De Belg schreef historie door als eerste Europeaan van het vasteland de finale van het WK snooker te bereiken en de manier waarop vergeet waarschijnlijk niemand meer.
Si pakte in eerste instantie uit met snooker van de bovenste plank, terwijl zelfs Ronnie O’Sullivan vorige week nog niet van hem had gehoord, maar uiteindelijk viel het kwartje toch de kant op van Brecel. De Belg zette al met succes een inhaalrace op tegen O’Sullivan en herhaalde zijn kunststukje vervolgens tegen de Chinees. Zeven frames op rij winnen tegen ‘The Rocket’ werd gevolgd door elf gewonnen frames op rij tegen Si.
Brecel neemt het in de finale op tegen Mark Selby. Terwijl Brecel zich al finalist mag noemen, stond het bij Selby vs Allen pas 11-10. Aangezien daar ook pas een winnaar kon worden aangewezen op basis van wie het eerst zeventien frames won, kon het wel eens een latertje worden. En inderdaad, na ruim dertien uur wedstrijd werd om 01:50 uur zondagochtend pas de laatste bal gespeeld.
picture

WK Snooker | Luca Brecel voor het eerst sinds allereerste frame op voorsprong tegen Si Jiahui

Maasmechelen

Wellicht is dat in het voordeel van Brecel, die zaterdagavond lekker rustig aan kan doen om zich voor te bereiden op de eindstrijd. Het wordt de grootste wedstrijd uit zijn carrière, maar tot dusver werkte een losse aanpak het allerbest. Brecel keerde tussen zijn partijen terug naar thuishaven Maasmechelen omdat hij zich daar op en top op zijn gemak voelt. Zelfs een biertje of twee sloeg hij niet af.
Hoe de voorbereiding op de finale wordt aangepakt, horen we wellicht als hij een interview geeft met de trofee naast hem. Brecel als wereldkampioen snooker is nog altijd een meer dan serieuze mogelijkheid, maar onderschat Selby niet. Hij hoort op basis van tomeloze werklust tot de absolute top en Brecel moet echt nog een keer onwijs goed spel op het laken toveren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie