Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Favorieten sneuvelen in Melbourne, Ruud laat zich verrassen door Brooksby

Menno Waebeke

Geupdate 19/01/2023 om 07:47 GMT+1

Rafael Nadal en Matteo Berrettini konden al vroeg hun koffers pakken op de Australian Open en aan dat rijtje is vandaag met Casper Ruud een nieuwe naam toegevoegd. De Noor verloor zijn tweede ronde met 6-3, 7-5, 6-7 (4) en 6-2 van de nummer 39 van de wereld, Jenson Brooksby. De 22-jarige Amerikaan kan zich opmaken voor de volgende ronde tegen zijn landgenoot Tommy Paul.

AusOpen | Favorieten sneuvelen in Melbourne, Ruud laat zich verrassen door Brooksby

De jonge Brooksby begon in de tweede ronde van de Australian Open als de underdog, maar daar was in de partij vanaf de eerste minuut niets van te merken. De Amerikaan speelde simpelweg beter en wist de eerste set al snel met 6-3 naar zich toe te trekken.
In de tweede set zagen we de eerste tekenen van herstel bij Ruud. De nummer drie van de ATP-ranking was minder slordig op zijn eigen service, maar verloor opnieuw de set met 7-5. De Noor toonde veerkracht door de derde set in de tiebreak te winnen, maar daarna was het al snel gedaan.
Ruud verloor de vierde set met 6-2 en kan al vroeg naar huis op de eerste Grand Slam van dit seizoen. Eerder werden ook favorieten Rafael Nadal en Matteo Berrettini vroeg uitgeschakeld. Nadal moest mede door een blessure het onderspit delven tegen MacKenzie McDonald en Berrettini verloor een zinderende eerste ronde van Andy Murray.

Mentale weerbaarheid

Na afloop van de partij toont Brooksby zich meer dan tevreden. "Eerst en vooral, Casper is een strijder. Ik wist dat het een geweldige strijd zou worden en ik was zelfverzekerd over mijn niveau. Ik had gewoon plezier om hier te spelen en zag daarna wel wat er uitkwam."
"Ik ben heel trots op mijn mentale weerbaarheid na de derde set door mijn drie gemiste matchpoints achter me te laten. Ik denk dat ik heel sterk heb gespeeld. Vorig jaar kreeg ik corona de dag voor ik hier heen zou vliegen, maar hopelijk is dit de eerste van vele goede jaren in Australië."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie