Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Korda verrast Medvedev en stuurt verliezend finalist van vorig jaar in drie sets naar huis

Sander Grasman

Gepubliceerd 20/01/2023 om 15:12 GMT+1

Sebastian Korda toonde vorige week al zijn goede vorm met een finaleplaats in Adelaide, maar alsnog kwam zijn zege op Daniil Medvedev als een verrassing. De Amerikaan was in straight sets te sterk voor de Rus die vorig jaar nog even nummer een van de wereld was: 7-6 (7), 6-3, 7-6 (4).

AusOpen | Sebastian Korda slaat verliezend finalist van vorig jaar naar huis

Al in de eerste game van de wedstrijd liet de zoon van Petr zien dat hij zijn huid duur zou verkopen. Hij brak de eerste en derde opslagbeurt van Medvedev, maar zag de Rus even snel weer voorbij komen. Beide spelers zouden in totaal drie keer hun service inleveren, waardoor een tie-break de beslissing moest brengen.
Ook hier volgden de mini-breaks elkaar snel op, maar omdat dat andermaal over en weer gebeurde, bleef het toch lang spannend. Uiteindelijk was het de jonge Amerikaan die bij een stand van 8-7 de set in zijn voordeel beslechtte.

VROEGE BREAKS

Net als in de eerste set brak Korda in de daaropvolgende set meteen weer door de service van zijn Russische opponent en dit keer gaf hij die voorsprong niet meer uit handen. Hij behield al zijn opslagbeurten: 6-3.
Waarom zou je van een winnend recept afstappen? En dus brak Korda ook in de derde set de eerste opslagbeurt van Medvedev en met twee gamepoints op 4-3 leek hij goed op weg naar een herhaling van de tweede set, maar plots leek de druk hem toch te bevatten.
Korda beging drie ongedwongen fouten achter elkaar en in plaats van een game verwijderd te zijn van de overwinning, stond hij ineens op gelijke hoogte in deze derde set. In het restant van de set hielden de twee elkaar in evenwicht en dus moest er voor de tweede keer een tie-break aan te pas komen.
Korda had zich volledig herpakt, kwam op 4-0 voor en hield de verliezend finalist van vorig jaar vervolgens op afstand. Dankzij deze overwinning mag hij zich nu opmaken voor een confrontatie met Hubert Hurkacz.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie