Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Liveblog en speelschema dag 6 - Andreeva maakt comeback en een kalme Djokovic

Kevin van Nunen

Geupdate 19/01/2024 om 14:04 GMT+1

We starten op dag 6 van de Australian Open aan de derde ronde! Dit betekent dat geplaatste spelers elkaar vanaf nu kunnen treffen en het langzaam menens wordt. Ook Novak Djokovic en Aryna Sabalenka hebben als titelverdediger weer een lastige opdracht. Daarnaast komen ook Mirra Andreeva, Coco Gauff, Andrey Rublev en Stefano Tsitsipas in actie. Kijk live tennis op Eurosport en volg ons liveblog.

Australian Open | Opponente Aryna Sabalenka trekt het niet meer - Ella Seidel barst in tranen uit

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Andreeva bijt zichzelf

picture

Australian Open | Andreeva bijt zichzelf hard in eigen arm na misser en laat enorme afdruk zien

Over en uit

Andrey Rublev heeft zich in drie sets geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. De nummer vijf van de ATP-ranking versloeg Sebastian Korda met 6-2, 7-6 (6) en 6-4. De Amerikaan kreeg tijdens de tiebreak van de tweede set kansen om de partij volledig om te keren, maar liet die liggen. Rublev speelt in de volgende ronde tegen thuisfavoriet Alex de Minaur.
picture

Australian Open | Korda laat kansen liggen in tiebreak en gaat hard onderuit tegen Rublev

Rublev op 2-0

Een spannende tweede set, maar ook deze gaat uiteindelijk naar Rublev. Het wordt heel lastig nu voor Korda.

Toch Mannarino!

Adrian Mannarino geeft Ben Shelton geen tweede kans om te breaken en plaatst zich na vijf slopende sets voor de vierde ronde in Melbourne.

Rublev tegen Korda

Inmiddels zijn ook Andrey Rublev en Sebastian Korda aan hun partij begonnen in de derde ronde. De eerste set ging met 6-2 eenvoudig naar de hoger geplaatste Rublev, maar Korda lijkt beter in zijn spel te komen. Stand in de tweede set: 4-4

Shelton grijpt laatste kans

En daar is gewoon de re-break! Wat een partij leggen deze twee mannen op de tafel. Shelton heeft echter nog een break nodig om de vijfde set volledig in evenwicht te brengen tegen Mannarino.

Tweede break

En daar is ook de tweede break van Mannarino! De Fransman kan nu serveren voor de wedstrijd. Tovert Shelton nog iets uit de hoge hoed?

Mannarino dendert door

Na een bijzonder lange game weet Mannarino zijn Amerikaanse tegenstander dan toch te breaken. Shelton moet in de achtervolging!

Vijfde set voor Shelton

Djokovic door

Novak Djokovic is door naar de vierde ronde van de Australian Open 2024. De 24-voudige grandslamwinnaar was na 2,5 uur spelen in drie sets klaar met Tomas Martin Etcheverry. Met 6-3 6-3 7-6 kwam er nog wel een tiebreak aan te pas in de beslissende set, maar ook daar bleef de Serviër kalm en koeltjes.
picture

Australian Open | Dit maal in drie sets - Novak Djokovic door naar vierde ronde

Vlotjes

Djokovic lijkt een plan te hebben. Met drie sets, in zijn voordeel, van de baan af. En dat lijkt voorlopig te lukken. De tweede set een is kopie van de eerste. Wederom winst. Wederom 6-3.

Gecontroleerd

Novak Djokovic speelt gecontroleerd. Geen gekke dingen, geen onnodige moeilijkheden. Na 44 minuten is de eerste set met 6-3 vrij soepeltjes gespeeld in het voordeel van de Serviër.

Djokovic in actie

Het is weer tijd voor Novak Djokovic. De Serviër mag het opnemen tegen Tomas Martin Etcheverry. De Argentijn is de nummer 32 van de wereldranglijst en tevens groot fan van Djokovic. Djokovic is daarentegen weer groot fan van een bepaalde boom in Melbourne. In één van de vele persconferenties werd Djokovic gevraagd naar zijn 'speciale band' met deze boom. Na deze uitleg is Nick Kyrgios binnenkort misschien ook wel te vinden tussen de bomen!
picture

Australian Open | Novak Djokovic en de 'speciale band' met een boom in Melbourne

Vrijwel foutloze match van Coco Gauff

Coco Gauff is in vorm. De nog altijd pas 19-jarige won het Amerikaanse onderonsje van Alycia Parks. De twee kennen elkaar al heel lang, maar stonden nog nooit tegenover elkaar op de baan. In een vrijwel foutloze wedstrijd van Gauff had Parks geen kans. Met 6-0 6-2 was de wedstrijd na iets meer dan een uur spelen afgelopen.
picture

Australian Open | Coco Gauff rekent in vrijwel foutloze match vlotjes af met Alycia Parks

Fantastische comeback Mirra Andreeva

De partij na een geweldige stunt wil in het vrouwentennis nog wel eens een valkuil blijken. Ook Mirra Andreeva had flink wat moeite om de volgende stap te zetten, maar dankzij een geweldige comeback rekende ze alsnog af met Diane Parry. De zestienjarige Andreeva stond in de derde set op flinke achterstand en kreeg zelfs een wedstrijdpunt tegen, maar won alsnog: 1-6 6-1 7-6(5).
picture

Australian Open | Fantastische comeback Mirra Andreeva - pakt door na winst op Jabeur

Wakker worden zonder verrassingen

Dag zes in Melbourne is begonnen zonder verrassingen in het enkelspel. Op slechts één wedstrijd na hebben alle hoger geplaatste spelers hun wedstrijd gewonnen. Sabalenka, Tsitsipas, Sinner, Gauff, Fritz, Khachanov, Kostyuk en Andreeva hebben allemaal hun verblijf in Australië met minstens één ronde kunnen verlengen.
Voor Paula Badosa zit het avontuur er wel op. De Spaanse kon geen vuist maken tegen Amanda Anisimova en na een kleine anderhalf uur tennis mocht ze na twee sets haar spullen pakken.
picture

Australian Open | Jannik Sinner rekent vlotjes af met Sebastian Baez

Djokovic mag aan de bak tegen Etcheverry

Er is op dag zes nog altijd een Nederlander actief op Melbourne Park. Dat is goed nieuws. Tallon Griekspoor komt echter zaterdag pas in actie. En niet eens tegen Holger Rune, want de Deen verloor van Arthur Cazaux. Dat maakt de weg vrij voor Griekspoor, maar laten we absoluut niet te vroeg juichen.
Het is eerst de beurt aan de bovenste helft van het speelschema, waarvan Djokovic en Sabalenka de aanvoerders zijn. Zij mogen proberen om op Melbourne Park week twee aan te tikken. De Serviër moet rally’s aangaan met Tomas Martin Etcheverry en Sabalenka treft met Lesia Tsurenko de nummer 28 geplaatst.
picture

Australian Open | Novak Djokovic maakt ruzie met toeschouwer - "Mensen maken voortdurend geluiden"

Stunt Andreeva weer na elimineren Jabeur?

Andere namen die in het oog springen zijn die van Stefanos Tsitsipas, Ben Shelton, Coco Gauff en Mirra Andreeva. De 16-jarige stuntte door Ons Jabeur uit te schakelen en weet wat het is om ver te geraken op een Grand Slam, maar lukt het ook in Melbourne? Je zou denken van wel…
Een andere op papier interessante partij is die tussen Seb Korda en Andrey Rublev. Die twee zouden wel eens aan elkaar gewaagd kunnen zijn!
picture

Australian Open | 16-jarige Mirra Andreeva zorgt voor grote stunt door Jabeur uit te schakelen

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 6 AUSTRALIAN OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Tsurenko (28) - Sabalenka (2) - niet voor 02:00 uur
Van Assche - Tsitsipas (7)
Djokovic (1) - Etcheverry (30) - niet voor 09:00 uur
Hunter - Krejcikova (9)
Margaret Court Arena
Sinner (4) - Baez (26) - niet voor 02:00 uur
Parks - Gauff (4)
Timofeeva - Haddad Maia (10) - niet voor 09:00 uur
Korda (29) - Rublev (5)
John Cain Arena
Anisimova - Badosa
Fritz (12) - Marozsan
De Minaur (10) - Cobolli - niet voor 09:00 uur
Kia Arena
Machac - Khachanov (15)
Frech - Zakharova
Mannarino (20) - Shelton (16)
Millman/Winter - Bopanna/Ebden (2)
1573 Arena
Erler/Miedler - Purcell/Thompson
Altmaier/Reyes-Varela - Ram/Salisbury (3)
Avanesyan - Kostyuk - niet voor 04:00 uur
Saville/Tomljanovic - Hsieh/Mertens (2)
Court 3
Djere/O’Connell - Hijikata/Kubler (16)
Noskova/Wang - Wu/Zhu
Andreeva - Parry - niet voor 04:00 uur
Mies/Smith - Kokkinakis/Popyrin
Court 5
Schoofs/Zimmermann - Guo/Jiang
Babos/Bondar - Moratelli/Murray Sharan
Bolelli/Vavassori - Mahut/Roger-Vasselin (13)
Sutjiadi/Venus - Routliffe/Withrow
Court 6
Behar/Pavlasek - Murray/Venus (9)
Krawczyk/Shibahara (6) - Bogdan/Masarova
Dodig/Krajicek (1) - Cacic/Molchanov - niet voor 04:00 uur
Radionova/Purcell - Siegemund/Gille (5)
Danilina/Molteni - Fourlis/Harris
Court 7
Marozava/Piter - Aoyama/Krunic
Gonzalez/Molteni - Borges/Vukic
Navarro/Shnaider - Chan/Olmos (10)
Dabrowski/Lammons (6) - Hon/Walton
Schuurs/Nys - Kato/Puetz
Court 8
Arnaldi/Pellegrino - Balaji/Cornea
Dolehide/Stearns - Schuurs/Stefani (9)
Kudermetova/Glasspool - Townsend/Melo
Koolhof/Mektic - Heliovaara/Peers
Stefani/Matos - Stearns/Ram
Court 13
Alexandrova/Kalinskaya - Preston/Radionova
Gonzalez/Skupski (5) - Cabral/Patten
Joint/Sweeny - Melichar-Martinez/Krawietz (7)
Kichenok/Ostapenko (11) - Birrell/Gadecki

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel