Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Medvedev in drie sets langs Auger-Aliassime, Borges schakelt Dimitrov uit

Wian Slendebroek

Geupdate 20/01/2024 om 15:16 GMT+1

Daniil Medvedev heeft zich in drie sets langs Felix Auger-Aliassime geslagen: 6-3 6-4 6-3. De Rus kwam niet in de problemen en staat zo in de vierde ronde van de Australian Open, waarin hij het opneemt tegen de Portugees Nuno Borges.

Australian Open | Medvedev in drie sets langs Auger-Aliassime - wint weer van Canadees

Medvedev en Auger-Aliassime stonden voor de zevende keer tegenover elkaar en nog nooit won de Canadees. Ook dit jaar in Melbourne was duidelijk dat de Rus het betere van het spel had. Auger-Aliassime keek al snel tegen een break achterstand aan, die hij niet meer kon wegwerken.
De tweevoudig finalist in Australië kende duidelijk minder moeite tegen Auger-Aliassime dan tegen Emil Ruusuvuori in de tweede ronde. Medvedev kwam tegen hem op 0-2 achterstand, maar wist die wedstrijd uiteindelijk nog in een 3-2 winst om te buigen.
De Portugees Nuno Borges (ATP-69) zorgde eerder die dag voor een kleine verrassing door de als dertiende geplaatste Grigor Dimitrov uit te schakelen. Borges deed dat met 3-1 en staat zo voor het eerst in zijn carrière in de vierde ronde van een Grand Slam toernooi. Daarin neemt hij het dus op tegen Medvedev.
picture

Australian Open | Daniil Medvedev houdt zich niet meer in de hand en gooit met racket

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie