Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Hijikata en Kubler herhalen kunstje Kyrgios/Kokkinakis en winnen dubbelspeltitel

Maurits ten Kate

Geupdate 28/01/2023 om 16:27 GMT+1

Wat Nick Kyrgios en Thanasis Kokkinakis kunnen, kunnen wij ook', moeten Jason Kubler en Rinki Hijikata gedacht hebben. De twee relatief onbekende Australiers hadden nog nooit samen een wedstrijd gedubbeld, maar wonnen vandaag tegen alle verwachtingen in de dubbelspeltitel in Melbourne. In de finale was het Australische duo te sterk voor het tweetal Nys/Zielinski.

AusOpen | Hijikata en Kubler herhalen kunstje Kyrgios/Kokkinakis en winnen dubbelspeltitel

Een ongelofelijk sprookje voor de twee jonge Australiërs. De twee kwamen net zoals Kyrgios en Kokkinakis, het toernooi binnen dankzij een wildcard van de organisatie en verbazen vriend en vijand door de titel te grijpen.
Een break op de service van Zielinksi in de derde game van de eerste set was genoeg om de set te pakken. In de tweede set werd er geen break geplaatst, waardoor een tiebreak uitkomst moest bieden.
Kubler en Hijikata plaatsten net een minibreak meer, waardoor het duo de wedstrijd uit kon serveren. En dan op zo'n manier een Grand Slam winnen; het is de ultieme kers op de taart voor de jonge honden.
Het is de vijfde keer in het Open-tijdperk dat een ongeplaatst duo de dubbelspeltitel in Melbourne pakt. Daarnaast zijn Kubler en Hijikata het derde Australische duo in vijf jaar dat de dubbel wint.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie