Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Koolhof/Skupski speelt gebroeders Tsitsipas naar huis na winnen matchtiebreak

Pim Verhoeven

Geupdate 21/01/2023 om 08:56 GMT+1

Wesley Koolhof en Neal Skupski denderen door op het dubbeltoernooi van de Australian Open. Het als nummer één geplaatste tweetal moest het in de tweede ronde opnemen tegen de gebroeders Tsitsipas. Twee sets en een matchtiebreak waren er nodig om de wedstrijd in het voordeel van het Nederlands/Britse duo te beslissen. Tsitsipas kan zich nu gaan focussen op het enkeltoernooi.

AusOpen | Koolhof/Skupski spelen gebroeders Tsitsipas naar huis

Zowel Koolhof/Skupski als de gebroeders Tsitsipas beten zich vast in de wedstrijd. De eerste set eindigde in een vermakelijke tiebreaker die met 8-6 gewonnen werd door het Nederlands/Britse duo. De tweede set werd 6-4 voor Stefanos en Petros Tsitsipas, mede dankzij het enige breakpoint van de wedstrijd.
De derde set eindigde wederom in een tiebreak. De gebroeders Tsitsipas kwam 3-0 voor te staan en niet veel later ook 5-2, maar tot een matchpoint kwam het nooit voor de Grieken. Wel wisten ze twee matchpoints weg te spelen, maar na twee uur en 45 minuten spelen, bij een stand van 9-7 in de tiebreak, lobte Stefanos de bal net iets te ver waardoor de wedstrijd beslist werd in het voordeel Koolhof/Skupski.
Stefanos Tsitsipas kan zich nu gaan focussen op het enkelspel. Morgen mag de Griek het gaan opnemen tegen Jannik Sinner in de Rod Laver Arena.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie