Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Organisatie luistert naar kritiek Andy Murray en begint een dag eerder

Friso Moison

Gepubliceerd 03/10/2023 om 15:46 GMT+2

De Australian Open begint in 2024 een dag eerder dan normaal. Het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar gaat in plaats van maandag nu zondag van start. De organisatie van het toernooi hoopt met de wijziging de late nachtpartijen te voorkomen. Onder meer Andy Murray had bij de vorige editie kritiek nadat zijn duel diep in de nacht eindigde.

AusOpen | Murray wint na episch gevecht van Kokkinakis

Begin dit jaar was Murray in zijn gewonnen tweederondeduel met Thanasi Kokkinakis pas klaar om 4:05 uur in de nacht. De spectaculaire vijfsetter duurde in het warme Melbourne bijna zes uur. Na de wedstrijd uitte de Schot kritiek richting de organisatie en de planning.
“Het is niet leuk voor de umpires, de fans en de spelers. We hebben het er al jaren over, wanneer de avondpartijen zo laat beginnen, onder omstandigheden zoals deze, dan krijg je dit soort taferelen.”
De organisatie heeft geluisterd en de eerste ronde wordt nu over drie dagen afgewerkt in plaats van twee. "We zijn blij om een oplossing te kunnen bieden om het late einde van wedstrijden tot een minimum te beperken en tegelijkertijd een eerlijk schema te blijven bieden. De extra dag komt de planning voor zowel fans als spelers ten goede”, aldus toernooidirecteur Craig Tiley.
De partij tussen Murray en Kokkinakis was geen unicum op de Australian Open. In 2008 eindigde een duel tussen Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis zelfs om 4:34 uur, een record.
picture

AusOpen | Murray redt werkelijk iedere bal van Kokkinakis en maakt wereldpunt

Denk aan de speelsters

Niet alleen bij de mannen wordt er geklaagd. Tweevoudig Wimbledon-kampioene Petra Kvitova schreef maandag nog na haar duel op het WTA van Peking dat het “verre van ideaal is om 1.00 uur in de nacht klaar te zijn om de volgende dag weer op het schema te staan. Denk asjeblieft aan de speelsters”.
De Australian Open heeft nu dus voldaan aan de wensen van de spelers en speelsters. Het is de eerste keer dat het toernooi vijftien dagen gaat duren. De komende editie van de ‘Happy Slam’ wordt gehouden van 14 tot en met 28 januari. In 2023 won Novak Djokovic bij de mannen en was Aryna Sabalenka bij de vrouwen de beste
picture

AusOpen | Djokovic mag voor de tiende keer de beker optillen als winnaar van de Australian Open

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie