Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Ballenkind vangt bal op verkeerd moment - Khachanov krijgt punt van Kecmanovic

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/01/2024 om 09:23 GMT+1

De ballenkinderen worden tijdens de Australian Open geacht om de partij rimpelloos te laten verlopen. Maar één van de ballenkinderen bij Karen Khachanov vs Aleksandar Kovacevic bleek overijverig. De bal had nog niet gestuiterd op het moment van de vangbal, waardoor het punt officieel nog niet klaar was. Gelukkig toonde Kovacevic zijn sportieve kant.

Australian Open | Ballenkind vangt bal op verkeerd moment - Khachanov krijgt punt van Kecmanovic

Een harde service van Khachanov was Kovacevic te machtig. Maar nog voordat zijn return in de tramrails stuiterde, was sprake van een vangbal door het ballenkind bij het net. Daardoor zou het punt officieel over moeten worden gespeeld.
Khachanov maakte hier direct bezwaar tegen, maar de umpire wilde een let laten spelen. Omdat wel duidelijk was dat het punt aan Khachanov toebehoorde, hoefde die let niet van Kovacevic en daarmee bleven de gevolgen van de te vroege vangbal zeer beperkt.
De Amerikaan gunde het punt aan zijn tegenstander en kreeg daarvoor applaus van de aanwezige fans. De nummer vijftien geplaatst, Khachanov dus, zou de partij in vier sets winnen en doorstoten naar de derde ronde.
picture

Australian Open | Misselijke Draper rent na matchpoint direct naar de emmer - heel snelle handshake

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie