Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | “Door de fans kwam ik nog terug in de partij” – Alcaraz teleurgesteld over niveau

Friso Moison

Geupdate 25/01/2024 om 12:27 GMT+1

Carlos Alcaraz was niet tevreden over zijn niveau in zijn partij tegen Alexander Zverev. De nummer twee van de wereld werd in de kwartfinale van de Australian Open in vier sets uitgeschakeld door de Duitser. De Spanjaard was ‘teleurgesteld’ dat hij niet zijn beste spel kon laten zien. Alcaraz kwam via een sterke tiebreak nog een set terug, maar speelde te wisselvallig om Zverev te laten wankelen.

Australian Open | Carlos Alcaraz pakt uit geslagen positie de derde set

“Ik had kansen in de vierde set op 4-3, maar ik verzuimde ze af te maken”, zei Alcaraz na de partij. “Ik speelde niet mijn hoogste niveau in de vierde, maar wel nog goed. Het was vooral erg wisselvallig. Mijn service haperde te vaak vandaag en hij stond goed te retourneren. Het was moeilijk om met die druk op mijn opslag om te gaan.”
Vooraf aan het toernooi waren de verwachtingen rond Alcaraz hoog gespannen. De tweevoudig Grand Slam-winaar was op de Australian Open nog niet verder gekomen dan de derde ronde. Toch is de Spanjaard niet geheel ontevreden over zijn toernooi. “Het is een goed toernooi voor mij geweest. Ik heb met overtuigend spel de kwartfinale gehaald. Maar vandaag viel het tegen.”
picture

Australian Open | Alcaraz krijgt handen op elkaar met wereldpunt langs de netpaal

Fantastische fans

Dat het nog even spannend werd in de partij, was volgens Alcaraz vooral te danken aan de fans. In derde set kwam de Spanjaard knap terug van een 5-2 achterstand en sleepte er nog een tiebreak uit. En het was in die tiebreak dat hij veruit zijn beste spel liet zien. Dit tot grote vreugde van de toeschouwers in de Rod Laver Arena.
“Dat het nog tot een vierde set kwam is te danken aan de fans”, vertelt Alcaraz. “De manier waarop ze mij energie gaven was fantastisch. Ook toen in ik dood en begraven was bleven ze me aanmoedigen. Zonder hen had ik nooit die combeback gemaakt in de derde set en was ik er in straight sets afgegaan.”
picture

Australian Open | Carlos Alcaraz geniet van de fans - feestje tijdens draaien YMCA

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie