Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | "Er speelde kennelijk al meer" - Tallon Griekspoor zet conditietrainer uit team

Dave Kornuyt

Geupdate 16/01/2024 om 13:17 GMT+1

Tijdens de voorbereiding van de Australian Open heeft Tallon Griekspoor conditietrainer Bas van Bentum uit zijn team gezet. Dat zei Nederlands beste tennisser na afloop van zijn gewonnen eersterondepartij. Griekspoor draaide tegen Roman Safiullin een achterstand van 2-0 in sets om.

Australian Open | Kijk in samenvatting naar gewonnen vijfsetter Griekspoor - verslaat Safiullin

Griekspoor speelde in aanloop naar de Australian Open onder meer op het landentoernooi om de United Cup. “Bas kwam in Sydney, na de nederlaag tegen Borna Coric, naar me toe en vertelde me dat het voor hem te intens was en dat hij het niet meer zag zitten. Hij wilde naar huis. Ik zei hem dat hij dan ook niet meer terug hoefde te komen”, vertelde Griekspoor in gesprek met De Telegraaf.
"Ik vind dat hij niet eerlijk is geweest, er speelde kennelijk al meer. Dan is het voor mij redelijk simpel en hard. Ik heb mensen nodig die voor me door het vuur gaan. Doordat ik mijn fysieke trainer eruit heb gegooid was het een heel intense voorbereiding.”

EERSTE RONDE

Van Bentum maakte al deel uit van het team van Griekspoor in de tijd dat Raemon Sluiter nog coach was. Toen Sluiter eind 2022 vertrok, bleef Van Bentum toch aan als conditietrainer. Op de Australian Open is Griekspoor nu actief zonder conditietrainer.
Dat gaat overigens goed. Griekspoor won dus zijn eersterondepartij van Safiullin. Al had de Nederlander daar wel een imposante comeback voor nodig. Griekspoor verloor de eerste twee sets, maar won de daaropvolgende drie.
picture

Australian Open | Griekspoor beslist wedstrijd met lovegame tegen Safiullin

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie