Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Griekspoor vindt leeuwenhart en knokt zich na ruime achterstand naar tweede ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/01/2024 om 08:18 GMT+1

De eerste twee sets van Tallon Griekspoor waren niet best, maar daarna herpakte de Nederlander zich en plaatste zich alsnog voor de tweede ronde van de Australian Open. Griekspoor maakte een 0-2 achterstand goed op Roman Safiullin door de laatste drie sets te winnen met 7-6, 6-4 en 7-5. In de tweede ronde neemt Griekspoor het op tegen Arthur Fils.

Australian Open | Kijk in samenvatting naar gewonnen vijfsetter Griekspoor - verslaat Safiullin

Tijdens de eerste twee sets had Griekspoor het zichtbaar lastig en ging er met 6-2 en 6-3 af. In de derde ging het niet bepaald makkelijker voor de hoogst geplaatste Nederlandse tennisser. Hij was zichtbaar geïrriteerd en beklaagde zich meermaals over het publiek.

LEEUWENHART

Bij een 4-4 stand leek Safiullin zelfs even de definitieve nekslag aan Griekspoor te geven, maar de Nederlander overleefde een breakpoint. Daarna dwong hij een tiebreak af en won die overtuigend. Griekspoor kreeg toen een beter gevoel te pakken.
Sterker nog in de vierde set liet de Nederlander zien over een leeuwenhart te beschikken door zich, na bijna geslagen positie in de derde set, naar een 5-1 voorsprong te slaan. Toch pakte de Rus daarna weer drie games en won Griekspoor de set uiteindelijk met 6-4.

3 UUR EN 50 MINUTEN

De vijfde beslissende set liet even op zich wachten. Safiullin was lang niet op de baan te bekennen. Griekspoor beklaagde zich daarover bij de scheidsrechter, omdat hij zijn momentum wilde vasthouden. Uiteindelijk werd die vijfde set een slijtageslag.
Lang liep Griekspoor achter de feiten aan en kreeg liefst acht breakpoints tegen, maar bij 5-5 overtuigde Griekspoor weer en liep weg naar een 6-5. De Nederlander besliste de wedstrijd die bijna vier uur duurde met een lovegame.
In de tweede ronde staat Griekspoor donderdag tegenover Arthur Fils uit Frankrijk.
picture

Australian Open | Griekspoor beslist wedstrijd met lovegame tegen Safiullin

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie