Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Misselijke Jack Draper rent na matchpoint direct naar emmer - heel snelle handshake

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/01/2024 om 10:37 GMT+1

Jack Draper vergeet zijn eerste gewonnen vijfsetter waarschijnlijk niet snel. De Brit kwam tegen Marcos Giron terug van een 2-1 in sets achterstand, maar had in eerste instantie weinig tijd om te vieren. Hij haastte zich na het verzilverde matchpoint richting het net, gaf snel een handje… en zocht vervolgens een emmer op omdat hij misselijk was.

Australian Open | Misselijke Draper rent na matchpoint direct naar de emmer - heel snelle handshake

Hoewel het tijdens de kwalificaties en eerste dagen op Melbourne Park niet superwarm was, steeg het kwik dinsdag tot boven de dertig graden. Dit maakte de omstandigheden zwaar, al helemaal wanneer je ruim drie uur staat te tennissen en tot het uiterste moet gaan om te winnen.
Giron pakte de tweede en derde set tegen Draper, waarna hij een inhaaljacht moest opstarten. Daar slaagde de Brit in. De nummer 55 van de wereld draaide de partij om en benutte een matchpoint om de partij met 6-4 3-6 6-4 6-0 6-2 in de boeken bij te schrijven.
Hoewel het misschien oogde alsof Draper niet veel zin had in de handshake met Giron had hij een goed excuus voor zijn gehaaste optreden. De nummer 55 van de ATP-ranglijst was in feite al onderweg naar een emmer, opgesteld langs de baan, om zijn maaginhoud om te keren.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie