Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Rohan Bopanna oudste nummer één in dubbelgeschiedenis - “Wil mensen inspireren"

Friso Moison

Geupdate 24/01/2024 om 14:30 GMT+1

De Indische dubbelspeler Rohan Bopanna is de oudste nummer één ooit op de dubbel-ranking geworden. De 43-jarige Bopanna veroverde de koppositie door samen met zijn Australische dubbelpartner Matthew Ebden in de kwartfinale van de Australian Open te winnen van het Argentijnse duo Máximo González en Andrés Molteni.

Australian Open | Rohan Bopanna oudste nummer één in dubbelgeschiedenis – “Wil mensen inspireren"

“Dit gaat veel mensen inspireren, en niet alleen in het tennis”, zei hij na de partij. “Veertigplussers van over de hele wereld kunnen hier inspiratie uit halen.” Bopanna volgt de legendarische Mike Bryan, die samen met zijn tweelingbroer Bob zestien Grand Slam-titels won, op als oudste nummer één. Bryan was 41 jaar en 76 dagen toen hij zijn plek aan kop van de ranking verloor.
Bopanna, die aan het eind van de Australian Open 43 jaar en 330 dagen oud is, heeft hetzelfde aantal punten als zijn 26-jarige dubbelpartner Ebden, maar de Indiër blijft Ebden voor op de wereldranglijst omdat de Australiër meer toernooien speelde over dezelfde periode. Volgens Bopanna heeft hij veel te danken aan Ebden, met wie hij sinds 2022 een duo vormt. “Matt en ik hebben beiden evenveel punten, dus eigenlijk zouden we allebei nummer één moeten zijn”, zei hij.

Op jacht naar Slam

Opvallend genoeg heeft Bopanna alleen in het gemengd dubbelspel een Grand-Slam titel achter zijn naam (Roland Garros, 2017). Twee keer haalde hij bij het herendubbel de US Open- finale, twee keer bleef hij ook met legen handen achter. Op de Australian Open is de halve finale die hij vorig seizoen bereikte zijn beste resultaat.
Om die prestatie dit seizoen te overtreffen moet Bopanna, samen met Ebden, dit jaar in de halve finale winnen van het Chinees-Tsjechische duo Zhizhen Zhang en Tomas Machac.
picture

Hoogtepunten Wesley Koolhof / Nikola Mektic - Rohan Bopanna / Matthew Ebden - Australian Open

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie