Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Stefanos Tsitsipas moeizaam voorbij Jordan Thompson

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 17/01/2024 om 14:44 GMT+1

Stefanos Tsitsipas heeft woensdag de derde ronde van de Australian Open bereikt. De nummer zeven van de wereld moest de eerste set afstaan aan thuisfavoriet Jordan Thompson, maar vocht zich vervolgens naar de zege: 4-6, 7-6 (6), 6-2 en 7-6 (4).

Australian Open | Stefanos Tsitsipas moeizaam voorbij Jordan Thompson

Net als in de eerste ronde tegen Zizou Bergs was de verliezend finalist van vorig jaar niet direct scherp. Hij verloor de eerste set en had een tiebreak nodig om in sets gelijk te maken.

Gemiste matchpoints

Na de derde set met twee vroege breaks te hebben beslist, leek de Griek op rozen te zitten. Tsitsipas brak Thompson en serveerde op 5-4 voor de wedstrijd. Hij liet echter twee matchpoints liggen en zag de Australiër uiteindelijk zelfs terugbreken.
Op 5-6 leek Thompson zelfs nog een vijfde set uit het vuur te slepen, maar hij liet maar liefst vier breakpoints onbenut. Tsitsipas herstelde daarna de schade en trok uiteindelijk met 7-4 de tiebreak naar zich toe.
picture

Australian Open | Meeuw verstoort partij tussen Tsitsipas en Thompson

Derde ronde

In de derde ronde wacht Tsitsipas een ontmoeting met de pas negentienjarige Luca Van Assche. De Fransman rekende in de tweede ronde verrassend in vijf sets af met Lorenzo Musetti.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie