Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Zverev balanceert op randje uitschakeling - voorkomt stunt in match tiebreak

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/01/2024 om 08:33 GMT+1

Voor Alexander Zverev had de tweede ronde van de Australian Open misschien wel het eindpunt van zijn toernooi moeten zijn. De Duitser had werkelijk alle moeite met qualifier Lukas Klein en moest tot drie keer toe een 7 op het scorebord tevoorschijn toveren om de benodigde sets naar zich toe te trekken.

Australian Open | Zverev balanceert op randje uitschakeling - voorkomt stunt in match tiebreak

Klein dwong Zverev tot het uiterste en zelfs de match tiebreak verliep onder hoogspanning, maar dit was dan ook precies het moment waarop de Duitser toesloeg. Van concentratieverlies kon moeilijk sprake zijn bij de nummer 6 geplaatst, want Klein sloeg toe in set twee en drie.
Het scheelde zelfs weinig of Zverev kon zijn koffers pakken, want ook in set vier en vijf piepte noch kraakte Klein. Pas in de tiebreaks lukte het Zverev om zijn tegenstander af te pellen. En in de match tiebreak gebeurde dat definitief: 7-5 3-6 4-6 7-6(5) 7-6(7).
Klein maakte op de allerbelangrijkste momenten net een paar foutjes teveel, waar Zverev van kon profiteren. Dat deed hij dan ook, waardoor zijn verblijf in Melbourne wordt verlengd. Overigens lijkt het erop dat de derde ronde ook verre van gemakkelijk wordt, want volgende opponent Alex Michelsen maakte indruk door in vier sets Jiri Lehecka te verslaan.
picture

Hoogtepunten Alexander Zverev - Lukas Klein - Australian Open

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie