Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

München | Van de Zandschulp likt wonden na verloren finale - "Doet pijn dat het zo afloopt"

Menno Waebeke

Geupdate 24/04/2023 om 17:14 GMT+2

Botic van de Zandschulp was ongelofelijk dicht bij zijn eerste ATP-titel uit zijn loopbaan, maar de Nederlander verloor op dramatische wijze zijn tweede finale tegen Holger Rune op het ATP-toernooi van München. Van de Zandschulp liet maar liefst vier matchpoints onbenut en zag zijn Deense opponent er uiteindelijk via een belissende tiebreak met de winst vandoor gaan. "Een frustrerend einde."

AusOpen | Bekijk matchpoint Van de Zandschulp in eerste ronde Melbourne

Het was voor Van de Zandschulp zijn tweede ATP-finale ooit en uitgerekend op hetzelfde toernooi en tegen dezelfde tegenstander moest het gaan gebeuren. Dat het toch weer mis gaat tegen de negentienjarige Rune komt als een fikse teleurstelling voor de huidige nummer 29 van de wereld.
"Het was een erg teleurstellende wedstrijd voor mij. Natuurlijk heb ik een heel goed toernooi achter de rug, maar dat goede gevoel is direct verdwenen als je op deze manier een finale verliest", blikt Van de Zandschulp terug op de partij die hij vier keer zelf had kunnen beslissen.
picture

US Open | Van de Zandschulp maakt punt na een fenomenale rally

Nare gevoel wegspoelen

Van de Zandschulp verloor de eerste set nog, maar kwam vervolgens sterk terug. "Ik werd meteen door hem gebroken, maar vocht wel goed terug. Hij won de eerste set uiteindelijk, maar in de tweede set begon ik beter. Ook in de derde set begon ik goed en ik kon dan ook een paar keer serveren voor de wedstrijd. Het doet pijn dat het zo afloopt."
Ook voor zijn tijdelijke coach Paul Haarhuis komt het verlies hard aan. "Het is een frustrerend einde van deze week. Als je zo dicht bij je eerste ATP-titel bent en het eindig dan zo, dat geeft een heel naar gevoel. Het is nu zaak dat hij dat gevoel zo snel mogelijk wegspoelt, maar het zal nog wel een tijdje blijven hangen."
picture

US Open | Van de Zandschulp geeft les in het uitspreken van zijn naam

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie