Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Nadal maakt begin januari in Brisbane langverwachte rentree – "Tijd om terug te keren"

Friso Moison

Geupdate 01/12/2023 om 14:58 GMT+1

Dat hij zijn rentree ging maken was al zo goed als zeker, het was alleen nog even afwachten waar. Nu heeft Rafael Nadal bekendgemaakt dat hij begin januari, na bijna een jaar afwezigheid, bij het ATP-toernooi van Brisbane terugkeert op de tennisbaan.

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

“Na een jaar zonder competitie is het tijd om terug te keren. En dat gaat in de eerste week van januari gebeuren in Brisbane. Ik zie jullie daar”, maakt de 37-jarige Spanjaard bekend op X.
Nadal speelde sinds hij in januari van dit jaar in de tweede ronde van de Australian Open een heupblessure opliep geen partij meer. In eerste instantie was de verwachting dat hij ongeveer acht weken uit de roulatie zou zijn, maar uiteindelijk moest de 22-voudig Grand Slam-winnaar na een operatie in juni nog maandenlang revalideren.

Afscheid

Voor Nadal, die in maart voor het eerst in 912 weken buiten de mondiale toptien viel, is Brisbane een voorbereidingstoernooi voor de Australian Open. In oktober verklapte Craig Tiley, de directeur van het eerste Grand Slam van het jaar, dat de Spanjaard zich had ingeschreven.
Naar alle waarschijnlijkheid wordt 2024 ook het laatste jaar dat de gravelkoning te bewonderen is op de baan. “Ik wil volgend seizoen graag langs de banen reizen en aan de toernooien meedoen waar ik vaak ben geweest, om zo beetje bij beetje afscheid te kunnen nemen”, zei hij in mei tijdens een persconferentie op zijn tennisacademie in Mallorca. “Al zal het na zo’n lange pauze moeilijk zijn om nog Grand Slams te winnen."
picture

AusOpen | The Cube bespreekt het onvermijdelijke pensioen van Nadal - wanneer is het zo ver?

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie