Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Nadal tempert verwachtingen over comeback - "Wil gewoon genieten om op de baan te staan"

Maurits ten Kate

Geupdate 31/12/2023 om 11:39 GMT+1

Rafael Nadal heeft de verwachtingen voor zijn comeback opnieuw naar beneden bijgesteld. De Spanjaard die komende januari na een jaar afwezigheid terugkeert op de ATP Tour tijdens het toernooi van Brisbane zei vrijdag dat hij geen langetermijndoelen wil stellen. De 22-voudig Grand Slam-winnaar wil voornamelijk genieten van het spelen van toernooien.

AusOpen | Vrouw geblesseerde Nadal in tranen gespot op de tribune

Collega Alexei Popyrin had Nadal eerder getipt om te winnen in Brisbane. In Australië, waar de Spanjaard ook wil meedoen aan de Australian Open, legde Nadal nogmaals uit dat 2024 waarschijnlijk zijn laatste jaar op de Tour zal zijn.
"Ik voel me vandaag veel beter dan ik een maand geleden had verwacht, zei de 22-voudig Grand Slam-winnaar. "Het is onmogelijk om vandaag aan het winnen van het toernooi te denken. Ik verwacht niet veel, eerlijk gezegd."
"Ik kan mezelf geen langetermijndoelen stellen, omdat ik mezelf niet lang zie kunnen spelen", voegde Nadal toe. "Ik weet niet wat er daarna zal gebeuren."
picture

AusOpen | Kijk hier naar de hoogtepunten van de heroïsche finale tussen Nadal en Medvedev

Niet perfect

Nadal probeert daarom niet te voorspellen wat er op de korte termijn kan gebeuren, en op de middellange termijn is het zelfs nog moeilijker. "Ik moet de moeilijkheden accepteren en weten dat het niet perfect zal zijn. Ik wil echter elke dag met de juiste houding binnenkomen."
Nadal speelde begin dit jaar (2023) zijn laatste wedstrijd tijdens de Australian Open. In de tweede ronde verloor de Spanjaard van Mackenzie McDonald. Sindsdien ontbreekt Nadal vanwege heupproblemen. Daarom moest hij in de zomer een operatie ondergaan.
picture

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie