Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Queens | Alcaraz laakt organisatoren om shotklok direct na punt - "Heel slecht voor de spelers"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 21/06/2024 om 12:22 GMT+2

Carlos Alcaraz verloor gistermiddag verrassend zijn wedstrijd in de laatste zestien op het toernooi van Queens tegen Jack Draper. Na afloop stak de Roland Garros-kampioen de hand in eigen boezem, maar de Spanjaard had ook wat aan te merken op een nieuwe regel die tijdens het Londense toernooi wordt getest. De nieuwe shotclock mag zo snel mogelijk verdwijnen als het aan aan Alcaraz ligt.

Carlos Alcaraz reacts on Day Four of the cinch Championships at The Queen's Club on June 20, 2024 in London, England

Foto: Getty Images

Sinds enkele jaren hebben spelers na een punt 25 seconden de tijd om te beginnen met serveren. Deze klok wordt geactiveerd door de scheidsrechter, zodat spelers iets meer rust kunnen nemen tussen slopende punten.
De test die op Queens voor het eerst gedraaid wordt kan echter niet op applaus rekenen van Alcaraz. Ik denk dat het heel slecht is voor de spelers", zei de nummer twee van de wereld op de persconferentie na zijn nederlaag. "Ik maak een punt af aan het net en heb geen eens tijd meer om ballen te vragen."
"Ik heb nog nooit zoiets gezien in het tennis", vervolgde Alcaraz. "Na een lang punt of een bal aan het net zou ik de tijd moeten hebben om naar mijn handdoek te gaan en mijn routine te doorlopen. Ik vraag altijd om vier ballen, ik concentreer me op het volgende punt, tik op de bal en serveer zo goed als ik kan. Vandaag had ik het gevoel dat ik de hele tijd aan het haasten was. Dat is natuurlijk slecht voor de spelers."

Hand in eigen boezem

De Spanjaard liet zijn ongenoegen niet het enige excuus zijn voor het feit dat hij na de baan als verliezer verliet.
"Ik speelde niet goed, ik bewoog niet goed. Uiteindelijk verandert er voor mij niet veel. Ik blijf 100 procent gefocust op Wimbledon."
Door de gemiste overwinning bij de Queen's Club zakte de 21-jarige terug naar de derde plaats op de wereldranglijst achter Novak Djokovic. Bij de start van Wimbledon zou ook Alexander Zverev de Spanjaard kunnen inhalen omdat Alcaraz 2.000 punten moet verdedigen vanwege zijn winst van vorig jaar.
picture

Hoogtepunten Carlos Alcaraz - Alexander Zverev - Roland-Garros

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?


Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie