Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Queens | Murray moet opgeven, maar houdt hoop op Wimbledon - "Hoop dat het goed komt"

Maurits ten Kate

Geupdate 20/06/2024 om 11:10 GMT+2

Andy Murray moest gisteren opgeven tijdens het toernooi van Queens vanwege een blessure aan zijn rug in de openingsset. De Schot, die de laatste tijd kampte met een rugprobleem en dit seizoen ook zijn enkelbanden scheurde, speelt hoogstwaarschijnlijk zijn laatste seizoen maar hoopt nog een keer alles te geven om Wimbledon te halen.

Andy Murray

Foto: Getty Images

Hij leek zichzelf te blesseren in de warming-up tegen Jordan Thompson, en hoewel hij probeerde aan de wedstrijd te beginnen, werd al snel duidelijk dat hij niet verder zou kunnen.
"Laten we hopen dat het goed komt met wat rust en behandeling, en dat ik nog steeds kan spelen [op Wimbledon]", zei Murray na afloop. “Ik weet niet precies wat het probleem is. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik heb geen idee hoe lang het zal duren om beter te worden en wat de behandelmogelijkheden zijn.
"Toen ik de trap opliep voordat ik naar buiten ging, en tijdens de warming-up vóór de wedstrijd, voelde mijn rug ongemakkelijk. Het was een ongemakkelijke sfeer omdat iedereen kon zien dat er een probleem was en ik niet wist of ik moest spelen of stoppen. Het is teleurstellend. Achteraf gezien had ik liever niet de baan opgegaan", aldus Murray.

Wimbledon en Spelen

De Schot heeft onlangs aangegeven de Olympische Spelen van 2024 in Parijs als een mooie plek te zien om met pensioen te gaan, maar de drievoudig Grand Slam-winnaar zal wel fit aan de start willen verschijnen.
Maar eerst is er nog Wimbledon, het toernooi waar Murray zijn heldenstatus in het Verenigd Koninkrijk verwierf. In 2013 en 2016 won de Schot het toernooi in Londen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO MAX. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie